Kuracie s ananásom na smotane
Autor receptu: isabellafly
Tento recept som pôvodne našla v časopise, ale hned pri prvej priprave som si ho "ekonomicky" prispôsobila a veru úprava bola len k lepšiemu. Síce tu nemám momentálne fotografiu, ale myslím, že by bola škoda čakať na fotku a nepodeliť sa o tento recept s vami.
6 porcií |
20 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na rezance.
Na oleji si kuracie prsia orestujeme a pridáme nakrájané šampiňóny (ja ich krájam na tenučké plátky). Pridáme karí korenie, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a soľ. Ja osobne koreniny dávam od oka.
Mäso premiešame, zakryjeme a necháme dusiť.
- Smotanu rozmiešame so šťavou z ananásového kompótu.
- Keď je už mäso mäkké pridáme smotanovú zmes a ananás. Premiešame a varíme ešte asi 5 minút.
- Podávame s ryžou alebo zemiakmi podľa chuti.
Dobrú chuť.