Kuracie s ananásom na smotane

Autor receptu: isabellafly

Tento recept som pôvodne našla v časopise, ale hned pri prvej priprave som si ho "ekonomicky" prispôsobila a veru úprava bola len k lepšiemu. Síce tu nemám momentálne fotografiu, ale myslím, že by bola škoda čakať na fotku a nepodeliť sa o tento recept s vami.

6
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na rezance. Na oleji si kuracie prsia orestujeme a pridáme nakrájané šampiňóny (ja ich krájam na tenučké plátky). Pridáme karí korenie, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a soľ. Ja osobne koreniny dávam od oka. Mäso premiešame, zakryjeme a necháme dusiť.
  2. Smotanu rozmiešame so šťavou z ananásového kompótu.
  3. Keď je už mäso mäkké pridáme smotanovú zmes a ananás. Premiešame a varíme ešte asi 5 minút.
  4. Podávame s ryžou alebo zemiakmi podľa chuti. Dobrú chuť.