Kuracie nugetky

Kuracie rozmarínové nugetky v cornflakes (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Obľúbené nugetky môjho staršieho syna :-) Vďaka rozmarínu dostane mäso príjemnú chuť a vďaka cornflakes budú nugetky chrumkavé! Je to výborná rýchlovka, ktorú obľubujú najmä deti.

25-30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V tomto recepte neudávam množstvá, lebo tie si každý upraví podľa počtu stravníkov. Kľudne môžte použiť buď kuracie prsia alebo horné vykostené stehná. Ja použijem raz prsia raz stehná, podľa toho, čo mám práve doma :-) Teraz som použila vykostené stehná, a každé z nich som pokrájala na 3-4 tenšie kúsky. Takže mi tentoraz z tých troch stehien vyšlo 11 ks nugetiek. Ďalej potrebujeme celkom obyčajné cornflakes (kukuričné lupienky), ktoré si rukou rozdrvíme. Rozmarín je najlepšie použiť čerstvý, dá lepšiu chuť, než sušený. Ja dávam 1 veľkú vetvičku, z ktorej lístočky pokrájam a vmiešam do rozmiešaného vajíčka.
  2. Kúsky mäsa osolíme a následne klasickým spôsobom obalíme - v poradí hladká múka, vajíčko a cornflakes. Nakoniec už len vysmažíme v oleji z oboch strán. Keď robíte zo stehien, treba trocha pomalšie piecť alebo o pár minút dlhšie než keď robíte z pŕs. Alebo kľudne môžte piecť aj zakryté pokrievkou.
  3. Podávať k tomu môžte podľa chuti ryžu, zemiaky alebo aj pyré a nejaký chutný dip k tomu :-) Alebo si kľudne môžte spraviť aj domáci burger so šalátom a majonézou či tatárskou omáčkou ;-D Prajem dobrú chuť!