Kuracie rolky s pestom z medvedieho cesnaku obalené schwarzwaldskou šunkou (fotorecept)

Autor receptu: lekorica

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si prekrojíme napoly a nakrájame na pásiky, ktoré okoreníme a osolíme. Pod každý pásik vložíme šunku (slaninu) a mäsko potrieme pestom.
  2. Potom mäsko zakrútime a prichytíme špáratkom, aby sa nám rolky nerozpadli. Rolky poukladáme do keramickej nádoby a trochu osprejujeme olivovým olejom.
  3. Rolky si zakryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 20 minút, potom dáme alobal dole a rolky dáme ešte zapiecť na 5 - 10 minút. Medzitým si opečieme na hranolky nakrájanú mrkvu a petržlen na panvici osprejovanej olivovým olejom. Hranolky pečieme dozlatista.