Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso pomelieme .
  2. Z čerstvého rožka si urobíme strúhanku.
  3. Všetky ingrediencie pridame ku mäsu a dobre vymiešame.Dochutte si podla seba ,pozor na sol,lebo slaninka je dost slana.
  4. Rukami vytvoríme malé gulky ,ktoré obalíme platkom slaniny.
  5. Opražíme na prudkom ohni, kým nie je slaninka chrumkavá-také 2-3 minutky.Medzitým si zapnite rúru na 180 st.
  6. Opražené naukladáme na plech ,potrieme omáčkou a pečieme na 180 st asi 10 minut.
  7. Omáčku na potretie vymiešame a dochutíme .
  8. Špenát podusíme na masle,osolíme ,okoreníme ,pridame citr.štavu a cesnak.Kapiu nakrajame a primiešame ku špenátu.Môžete použit aj grilovanu a ošúpanú červ.papriku.
  9. A takto nejako by to malo vyzerat vo finále :-)) Mäso si môžete pripravit a napacovat den vopred a na druhý den máte obed za 15 minut komplet hotový :-))