Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Kuracie mäso pomelieme .
- Z čerstvého rožka si urobíme strúhanku.
- Všetky ingrediencie pridame ku mäsu a dobre vymiešame.Dochutte si podla seba ,pozor na sol,lebo slaninka je dost slana.
- Rukami vytvoríme malé gulky ,ktoré obalíme platkom slaniny.
- Opražíme na prudkom ohni, kým nie je slaninka chrumkavá-také 2-3 minutky.Medzitým si zapnite rúru na 180 st.
- Opražené naukladáme na plech ,potrieme omáčkou a pečieme na 180 st asi 10 minut.
- Omáčku na potretie vymiešame a dochutíme .
- Špenát podusíme na masle,osolíme ,okoreníme ,pridame citr.štavu a cesnak.Kapiu nakrajame a primiešame ku špenátu.Môžete použit aj grilovanu a ošúpanú červ.papriku.
- A takto nejako by to malo vyzerat vo finále :-)) Mäso si môžete pripravit a napacovat den vopred a na druhý den máte obed za 15 minut komplet hotový :-))
|