Kuracie rezne
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom (videorecept)
Autor receptu: cesminaz
V mlieku marinované kuracie prsia vypražené v ochutenej strúhanke.* Veľmi chutné a šťavnaté kuracie
rezne, ku ktorým si môžete pripraviť aj tento sladkokyslý, oproti klasickému trochu rýchlejší, šalát.
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, zalejeme mliekom, pridáme soľ a necháme 1 hodinu postáť.
- Medzitým očistíme zemiaky, pokrájame na tenšie, uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ zmiešame vodu, cukor, ocot, olej, soľ a na tenko nakrájanú cibuľu. Následne to vylejeme na zemiaky a dobre spolu premiešame. Takto pripravený šalát dáme zatiaľ bokom.
- Po 1 hodine mäso vyberieme z mlieka. Zmiešame si cestíčko z mlieka, múky, vajec a soli. K strúhanke primiešame soľ, mletú papriku, čierne korenie, bazalku a oregano. Následne prsia obaľujeme najprv v cestíčku a potom v strúhanke. Rezne vyprážame v dostatočnom množstve oleja z oboch strán.
- Podávame so šalátom, ale kto chce, si môže dať ešte aj chleba. Kto nemá rád tento šalát, si ako prílohu môže urobiť aj ryžu, alebo pyré. Rezne sú šťavnaté a tá ochutená strúhanka im dodáva skvelú chuť.
Prajem dobrú chuť!
- Viem, že sa tento šalát klasicky pripravuje zo v šupke uvarených zemiakov, ale keď ho chcem mať rýchlo na stole, tak uvarím zemiaky už pokrájané ako aj v tomto recepte. Intenzívnejšiu chuť má pravdaže keď postojí dlhšie, ale je skvelý aj po 1 hodinke. Vlastne kým si vypražíte rezne.
- Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube