Kuracie rezne

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

V mlieku marinované kuracie prsia vypražené v ochutenej strúhanke.* Veľmi chutné a šťavnaté kuracie rezne, ku ktorým si môžete pripraviť aj tento sladkokyslý, oproti klasickému trochu rýchlejší, šalát.

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, zalejeme mliekom, pridáme soľ a necháme 1 hodinu postáť.
  2. Medzitým očistíme zemiaky, pokrájame na tenšie, uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ zmiešame vodu, cukor, ocot, olej, soľ a na tenko nakrájanú cibuľu. Následne to vylejeme na zemiaky a dobre spolu premiešame. Takto pripravený šalát dáme zatiaľ bokom.
  3. Po 1 hodine mäso vyberieme z mlieka. Zmiešame si cestíčko z mlieka, múky, vajec a soli. K strúhanke primiešame soľ, mletú papriku, čierne korenie, bazalku a oregano. Následne prsia obaľujeme najprv v cestíčku a potom v strúhanke. Rezne vyprážame v dostatočnom množstve oleja z oboch strán.
  4. Podávame so šalátom, ale kto chce, si môže dať ešte aj chleba. Kto nemá rád tento šalát, si ako prílohu môže urobiť aj ryžu, alebo pyré. Rezne sú šťavnaté a tá ochutená strúhanka im dodáva skvelú chuť. Prajem dobrú chuť!
  5. Viem, že sa tento šalát klasicky pripravuje zo v šupke uvarených zemiakov, ale keď ho chcem mať rýchlo na stole, tak uvarím zemiaky už pokrájané ako aj v tomto recepte. Intenzívnejšiu chuť má pravdaže keď postojí dlhšie, ale je skvelý aj po 1 hodinke. Vlastne kým si vypražíte rezne.
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube