Kuracie prsty
Kuracie prsty

Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom

sracz - fotkasracz, 7. septembra 2017
Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom
Foto: sracz

Môj variant použitia jednoduchého rcp „Arugula salad with chicken and lemon vinaigrette” z knihy Steven R. Gundry, MD. „Paradox rastlín“ (The Plant Paradox) Zobraziť celý popisMôj variant použitia jednoduchého rcp „Arugula salad with chicken and lemon vinaigrette” z knihy Steven R. Gundry, MD. „Paradox rastlín“ (The Plant Paradox) str. 315-316. Na knižnom trhu sa objavila v IV/2017; mňa s mojou zaujala. Až sa objaví aj v slovenskom preklade, dovoľujem si Vám ju vrelo odporúčať. O ďalšie rcp tohoto autora ma požiadala naša priateľka na Varecha.sk, @Kikusiatko1507 a tak ponúkam tento. Originál tzv. „zoštíhľujúcu“ verziu som obohatil rezancami s Cottage Cheese po našom.

2-3
porcie
12-15 minút
príprava
4-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 PL
500-600 g („prsty“ bez kostí a kože)
2-3 PL
0,5 KL
Šalát:
1-2 PL
1-1,5 PL
1 štipka
250-333 ml
250-333 ml pokrájaná
podľa chuti postrúhaná




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia (ale môžete použiť bársakú časť kuraťa) som nakrájal na tzv. „prsty“ asi 20x20x75 mm veľké hranolky a opiekol som ich na horúcom olivovom oleji s avokádom po 2÷3 minúty po obidvoch stranách; priebežne som ich polieval čerstvou citrónovou šťavou a jemne osolil.

    Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom - obrázok 1
  2. 2

    Opečené kúsky kuraciny rozložené na tanieri, posypeme pokrájanou rukolou a petržlenovou vňaťou s olejovo-citrónovým dressingom a môžeme na povrch nastrúhať čerstvú citrónovú kôru; tu by som mohol recept ukončiť, ale nám sa zdal akýsi „chudobný“, tak som na šalát s dressingom rozložený na dne taniera, uložil porciu domácich rezancov s prepraženým maslom a cottage cheese (ak máte domáci tvaroh, tak ho použite a potom to už je to pravé „orechové“).

    Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom - obrázok 2
  3. 3

    Nuž „šo vam budu lyčyty“, bolo to prudko jedlé a veľmi pekne Vás prosím, tie provokatívne vykukujúce škvarky na rezancoch si nevšímajte. Pridal som ich, na osobné požiadanie, len na porciu mojej krajšej 1/2 alias veliacej admirálke! Odmietnutie rozkazu je trestné aj tu!

    Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom - obrázok 3
  4. 4

    MUDr. Gundry v rcp uvádza aj vegan verziu: kurča nahraď s tofu alebo karfiolovým steakom (15÷21 mm hrubý rez karfiolu opeč obvojstranne na avokádovom oleji do červeno hneda)

  5. 5

    a vegetariánsku verziu: podobne ako „vegánska“, iba použi „Quorn“ produkty z vysokošpecializovaných predajní s organickým tovarom.

  6. 6

    Takto vyzerá obal spomínanej knihy v spoločnosti avokádového oleja a oleja s tzv. „divými“ hubami, teda s hríbmi, kuriatkami, kozákmi, …! Ak sa Vám doma zvýšil „prach“ zo zmesi sušených húb, máte príležitosť ho racionálne využiť! Zalejte ho hoci aj slnečnicovým, či kukuričným olejom a nechajte niekoľko dní vyluhovať a máte svoj domáci olej s vôňou slovenských húb. Druhá možnosť je použiť sušené huby v celku, po vyluhovaní olej zliať a huby použiť trebárs do zemiakovej polievky.

    Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom - obrázok 6
  7. 7

    Moja bazalička voňavá; pokiaľ si ju ukryjete do tieňa a denne hojne polievate, odmení sa Vám svojim bujným vzrastom aj v tunajších tropických horúčavách, až ozaj veľmi málo pod 50 °C. V kombinácii s pokrájanými čerstvými paradajkami, alebo v paradajkových omáčkach, či všade tam, kde chcete pocítiť jej chuť a vôňu, je to lahôdka!

    Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom - obrázok 7

Diskusia k receptu

manya
tvarohové rezance so slaninkou si robievam a vylepšené kuracinkou budú ešte fajnovejšie, vďaka za inšpiráciu, lebo práve tú som hľadala na Vareche;
1x radost
bubaya
Dva slimaky na luke si vyliezli z domcekov a vyplazili sa na skalu, aby sa povyhrievali na slnku. Ten vpredu je uz pekne opálený. Jaj, pardon, to je na jedenie. Zase si ma nesklamal, tvoje kreacie su hodne aby boli vystavovane v MUMOK.
zinnajdha
Ja zjem najprv to mäsko a potom túróscsúszu. A potom kúpim knihu.
kikusiatko1507
Dakujem @Sracz , potesila som sa.Mam rada aj cottage a paci sa mi aj verzia pre veganov s opekanym karfiolom.So slaninkovym vylepsenim to bude chutit aj muzskym :-)...vyuzijem aj rady na vyrobu huboveho oleja.Aky druh bazalky pestujes,ked je taka vysoka?
frezia68
@sracz : Celý plný tanier beriem tak,ako si ho naplnil :-).Takto vylepšiť tvarohové rezance by ma nenapadlo.Ale Ty si vylepšil kuracie prsty,výsledok je rovnaký.A tá vysoká bazalka ma očarila :-).
patroveckypitrs
Tiež tu vidím, že cely život sa učím aj tak zomriem hlúpy. Nova myšlienka kamarát @Sracz hodná vyskúšania. No už teraz viem, ako mi budú chutiť tvarohové rezance s massom (ako brat hovorí ). To je super nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia