Kurací eintopf

Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo sa mi, že ich je veľa, tak som naklepané mäso zaliala olejom a spravila som ich na druhý deň. Tento recept je moja improvizácia. Bol to dobrý obed, preto to sem pridávam.

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme jednu strednú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 ks mrkvy, fazuľkové struky a zemiaky. Zeleninu nakrájame. Kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Opečieme na 2 PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisované 3 strúčiky cesnaku a paradajkový pretlak. Neplánovala som recept uverejniť, preto som všetko nefotila.
  2. Pridáme na kolieska nakrájané zemiaky, mrkvu a fazuľku. Ochutíme mletou rascou, mletým čiernym korením, soľou. Podlejeme horúcim kuracím vývarom. Kto nemá, tak horúcou vodou. Za občasného miešania necháme zakryté dusiť, kým nie sú zemiaky mäkké. Ku koncu varenia pridáme petržlenovú vňaťku.
  3. Obed som podávala s uhorkovým šalátom.