Kuracie prsia v smotanovej omáčke so šampiňónmi a šunkou (fotorecept)
Autor receptu: eviana
U nás veľmi obľúbené jedlo... kiež by boli lesné huby, vtedy nepridávam šunku, len nechám
rozvinúť v smotanovej omáčke chuť a vôňu hríbikov... mňam :)
3-4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si marinádu z oleja, čerstvo namletého korenia, mletej papriky, soli a solčanky (len 1/2 ČL, druhú polovicu dáme do omáčky)
- Takto namarinové mäso necháme aspoň hodinu pred prípravou odložené v chladničke
- ...šampiňony a šunku si nakrájame na malé kúsky
- ...na kúsku masla podusíme šampiňóny cca 5-7 minút, pridáme 1/2 ČL solčanky a 1/2 KL čerstvo namletého čierneho korenia, prípadne dochutíme soľou
- ...pridáme šunku, necháme 5 minút spolu podusiť
- ...podlejeme šľahačkovou smotanou a necháme zredukovať
- ...keď nie je čas na zredukovanie omáčky, prípadne jej potrebujeme viac, tak si v 1 dl mlieka rozhabarkujeme 1/2 PL polohrubej múky a týmto omáčku zahustíme aj nadrobíme
- ...potom si už len spravíme prílohu - my máme k tomuto najradšej chrumkavé opekané zemiaky a sprudka na rozpálenej panvici osmažíme kuracie prsia - cca 3 minúty z každej strany, aby zostali šťavnaté. Pod prsia nepridávam žiadny olej, stačí ten z marinády.
A fajná papanica je na svete :)