Kuracie prsia v smotanovej omáčke so šampiňónmi a šunkou (fotorecept)

Autor receptu: eviana

U nás veľmi obľúbené jedlo... kiež by boli lesné huby, vtedy nepridávam šunku, len nechám rozvinúť v smotanovej omáčke chuť a vôňu hríbikov... mňam :)

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si marinádu z oleja, čerstvo namletého korenia, mletej papriky, soli a solčanky (len 1/2 ČL, druhú polovicu dáme do omáčky)
  2. Takto namarinové mäso necháme aspoň hodinu pred prípravou odložené v chladničke
  3. ...šampiňony a šunku si nakrájame na malé kúsky
  4. ...na kúsku masla podusíme šampiňóny cca 5-7 minút, pridáme 1/2 ČL solčanky a 1/2 KL čerstvo namletého čierneho korenia, prípadne dochutíme soľou
  5. ...pridáme šunku, necháme 5 minút spolu podusiť
  6. ...podlejeme šľahačkovou smotanou a necháme zredukovať
  7. ...keď nie je čas na zredukovanie omáčky, prípadne jej potrebujeme viac, tak si v 1 dl mlieka rozhabarkujeme 1/2 PL polohrubej múky a týmto omáčku zahustíme aj nadrobíme
  8. ...potom si už len spravíme prílohu - my máme k tomuto najradšej chrumkavé opekané zemiaky a sprudka na rozpálenej panvici osmažíme kuracie prsia - cca 3 minúty z každej strany, aby zostali šťavnaté. Pod prsia nepridávam žiadny olej, stačí ten z marinády. A fajná papanica je na svete :)