Zapečené kuracie prsia

Kuracie prsia v perinke podľa Paľa Drapáka (videorecept)

Autor receptu: vv

Láskavé varenie v spoločnosti Paľa Drapáka a jeho manželky Janette, v rámci ďalšej časti seriálu Celebrity s Varechou, prináša lahodné Kuracie prsia v perinke. Pridajte sa k nim.

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na plátky. Mäso osolíme a pod fóliou jemne naklepeme. Do múky primiešame mletú červenú papriku a mleté čierne korenie. V pripravenej zmesi obalíme plátky kuracích pŕs a opražíme ich na panvici s rozpáleným olejom z oboch strán.
  2. Ošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
  3. Opečené mäso preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a na každý plátok rozotrieme asi jednu polievkovú lyžicu kyslej smotany.
  4. Posypeme postrúhaným tvrdým syrom a vložíme na 20 minút do rúry rozpálenej na 180 °C.
  5. Nasekanú petržlenovú vňať opražíme v rozpustenom masle a pridáme k uvareným zemiakom.