Kuracie prsia v parnom hrnci fotorecept

remcula - fotkaremcula, 5. mája 2011
Kuracie prsia v parnom hrnci (fotorecept)
Foto: remcula

"Receptů z páry je pořád málo"...Přesně tohle říká paní Lenka Juráňová z Ostravy, která je autorkou tohoto receptu. Právě včera jsem ho Zobraziť celý popis "Receptů z páry je pořád málo"...Přesně tohle říká paní Lenka Juráňová z Ostravy, která je autorkou tohoto receptu. Právě včera jsem ho našla v "Pošli recept" a určitě s ní souhlasím!!

4porce
porcie
15 min minút
príprava
30min minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kusy
podle potřeby
podle potřeby
100g
1/2 kusu
1 balení -podle chuti
1 kus
cca 1 kg




Postup

  1. 1

    Kuřecí prsa si prořízneme, abychom získali 4 kusy. Hustě je pomažeme hořčicí a podle chuti posypeme grilovacím, nebo jiným oblíbeným kořením. Nivu si nakrájíme na tenké plátky a poklademe ji na prsíčka. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou rovněž rozložíme na prsíčka a zakápneme zakysanou smetanou. takto upravené maso vložíme do spodní nádoby parního hrnce..

    Kuracie prsia v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhého patra můžeme nakrájet na kolečka nové, neloupané a dobře omyté brambory, ale pokud je nechceme pouze vařené, dáme je na pečící papír mírně pokapaný olejem, osolíme, posypeme grilovacím kořením a kmínem...

    Kuracie prsia v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vložíme je do trouby, kde se nám krásně opečou.

    Kuracie prsia v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V případě, že jsme zvolili variantu pečení brambor v troubě, tak do druhé nádoby nasypeme zeleninu a vše dohromady paříme 30 minut. Pokud však chceme brambory pouze pařit, druhou vrstvu budou tvořit právě brambory a úplně nahoře bude zelenina.

    Kuracie prsia v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takže všechny zdravím a přeji dobrou chuť!!! :-))))

    Kuracie prsia v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ketty3811
Pekný receptík,ale ja nemám parný hrniec.:-( A super fotka do súťaže,držím palce.:-)))
bejaja
papanica je určite zdravo pripravená na pare a použité minimum tuku pri príprave ak sa zemiaky upečú v rúre, škoda, že nemám parný hrniec, hneď by som to urobila.
alenka0901
paráda, krásne a veľmi zdravé. Bohužiaľ, tiež mi chýba parný hrniec.
jody
Fajn, fajn, uz sa konecne dam na to parenie... a super fotka! :-)
remcula
Děkuji!! Ŕekla bych, že pro redakci Varechy je to dobrý tip na to, o co by se dalo soutěžit.
remcula
@jerica , hihihi, ještě, že jsem si ji koupila, jinak bych měla na fotu určité partie až u kolen!!! Nemám ve zvyku se u vaření nějak strojit!! :-)))))
rolfynka
super tvoje recepty oblubujem ale tiez nemam parny hrniec skoda no co neni moze byt
remcula
@rolfynka , moc děkuji!!! ten parní hrnec není nějaká šílená položka. Já osobně jsem ho vyhrála v soutěži! :-))
evas13
Pekný farebný receptík, ako vždy od Teba hýri to dobrotami. Pripravím už čoskoro, lebo mám taku super panvicu bez oleja.
honestka
tak jedlo a fotografie si zvladla na jendnicku!

ale chcem podotknut ze si pytam "povolenie" na dalsie pouzivanie tohto tvojho slavneho vyroku:...: "ale jsem mdlého rozumu, pod dohledem statného ošetřovatele..:-)..."
Krasa na entu! a neboj nezneuzijem...
jody
Nie je ten výrok z filmu S tebou mě baví svět? :-)
scotland
pred tyždňom som si kupila parny hrniec,tak ho skušam trochu s obavami.ale ako vidim da sa v nom varit vselico.dakujem za skvele receptiky......
natabelka
Toto bol asi môj piaty pokus varenia v parnom hrnci a musim povedať, že doteraz najvydarenejší. Použila som kuracie stehná. Bolo to výbornééé!!!
dobrotky
recept vyzera super, prave ho idem vyskusat, dufam, ze nam bude chutit
elysa
@remcula dnes som parila podľa Teba- môj prvý obed v parnom hrnci :). robila som prsia a zeleninu podľa Teba, len syr som dala tehlu, mám nejaké problémy, upravujem stravu, zemiaky ešte nemôžem, ale prídu na radu.... chutilo mi riadne, dala som ochutnať aj mojim, skonštatovali, že ozaj je to jedlé:)) nájdem u Teba ešte nejaké dobroty z parného hrnca?
remcula
@elysa , zdravím!! Není jich moc, ale něco rady ještě určitě mám :-). Musela bych se podívat. Věř mi, že není lehké najít moc "dobrých" receptů, které se dělají v parním hrnci, jinak v něm vařím dost často, ale víš jak, pečené je pečené. Jdu se podívat ještě na nějaké ty recepty :-)
remcula
Snad se nikdo nebude zlobit, že zde dám nějaké recepty pro tebe z jiného webu... www.toprecepty.cz/recept/7893-steak-ze-zraloka-v-parnim-h...


 www.toprecepty.cz/recept/12037-brambory-se-zeleninou-kure...


 www.toprecepty.cz/recept/9252-jatrovy-spiz-v-parnim-hrnci...


 www.toprecepty.cz/recept/14812-kureci-stehna-na-horcici-a...


Pokusím se pak ještě něco najít. Bohužel, zde nemáme možnost si napsat osobní vzkaz. Takže si nechám tvůj komentář v emajlu a pak se tady vrátím. Musím jet do Ostravy. Děkuji za přátelství!! :-)
elysa
@remcula ďakujem za skvelé tipy, hneď ako budem mať voľnú chvíľu, prelistujem Tvoje recepty...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia