Kuracie prsia v medovej marináde s cesnakovým dresingom a pečenými zemiačkami

domci4 - fotkadomci4, 23. augusta 2011
Kuracie prsia v medovej marináde s cesnakovým dresingom a pečenými zemiačkami
Foto: domci4

Grilovanie, to je moje :) Kedže mám rada len kuracinku tak si grilujem toto kuracie mäsko :)

Suroviny

1 balenie
Marináda:
 podla chuti
Dresing:
1
1 až 2
 alebo čierne




Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu. Asi 3 lyžice medu zmiešame s olejom, pridáme chilli, bylinky, trošku kečupu a premiešame. Ochutnávame a podľa chuti dochutíme. Kuracie prsia si umyjeme a vyklepeme. Vložíme ich do marinády. Môžeme nechať deň stáť ale stačia aj také 3, 4 hodinky.

    Kuracie prsia v medovej marináde s cesnakovým dresingom a pečenými zemiačkami - obrázok 1
  2. 2

    Zemiačky si očistíme, dáme na alobal, pridáme koreniny (môžeme aj cibuľku alebo slaninku) a zabalíme.

    Kuracie prsia v medovej marináde s cesnakovým dresingom a pečenými zemiačkami - obrázok 2
  3. 3

    Dresing si pripravíme nasledovne (obrázok pridám neskôr). Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom a bylinkami, čiernym alebo bielym korením. Dáme na chvíľku do chladu.

  4. 4

    Už len grilujeme :). Mäsko môžeme na na ražni alebo na takej tácke. Zemiačky šupneme na gril alebo do pahreby :) Nikdy neviem presne kedy sú, treba si sledovať, ale myslím že im stačí 30 minút. Papáme s vychladeným dresingom. Dobrú chuť

    Kuracie prsia v medovej marináde s cesnakovým dresingom a pečenými zemiačkami - obrázok 4
  5. 5

    Prajem krásne leto, užime si koniec leta a krásne grilovačky :) s priateľmi...

    Kuracie prsia v medovej marináde s cesnakovým dresingom a pečenými zemiačkami - obrázok 5

Diskusia k receptu

mataliptak
skvelé , presne takto aj my grilujeme prsíčka a možem len odporučiť , vynikajúce .....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia