Vyprážané kuracie prsia
Kuracie prsia v kabátiku zo semienok
Autor receptu: veronika003
Dnes som mala chuť na vyprážané
rezne, no po príchode do kuchyne
som zistila, že nemám žiadne
suroviny.* Zaexperimentovala som so
semienkami a výsledok bol viac než
prekvapivý! Odporúčam vyskúšať.
Rezne chutia ako bielkovinové čipsy,
sú plné bielkovín, a tiež sú
zdravšou alternatívou k trojobalovej
klasike.
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske si pripravíme cestíčko zo špaldovej múky, vody a kurkumy. Ním budeme nahrádzať vajíčko. Cestíčko má mať konzistenciu horčice, aby sa naň krásne nalepili semiačka. Cestíčko osolíme podľa chuti.
- V druhej miske zmiešame chia semiačka s ľanovými (pomer 1:1 alebo podľa chuti).
- Kuracie prsia naporcujeme, vyklepeme, osolíme a obaľujeme najskôr v múkovom cestíčku, následne v semiačkach. Obalené rezne klasicky vyprážame alebo pečieme v rúre.
- Rezne som podávala so zemiakovou kašou s kokosovým mliekom a parmezánom a s tzatziky.
- Dobrú chuť!