KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky fotorecept

jerica - fotkajerica, 31. augusta 2011
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica rýchle a chutné :-) vnuci zbožňujú a ja tiež , je to rýchlo hotové a pritom nič nepokazíš , taniere ostanú prázdne , nemusíš ich umývať:-))

5
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

suroviny:
700 g
suroviny na cestíčko:
3 ks
3-4 Pl
3 strúčiky
100 ml
0,50-100 ml
1 kl
na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    príprava cestíčka : do vyšľahaných vajíčok pridáme olej, spolu vyšľaháme

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridám hladkú múku, vymiešam

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    za stáleho miešania prilievam pivo (bez alkoholové) cestíčko je konzistencie krému

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesnak rozotriem na soli

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    cesnak v cestíčku, kto nemusí cesnak nedá ale nezabudnúť potom cestíčko osoliť,

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    mám rada korenie na syr bez soli, pridám do cestíčka, premiešam

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na špic noža dám karí korenie, samozrejme každý si môže chute prispôsobiť na aké má rád

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    prsia nakrájam šikmo na šírku, mala som 4 ks prsných svalov

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    neklepeme !!, pripravené medajlónky z kuracích pŕs panírujem najprv do hladkej múky

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    obalujem v hladkej múke

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    obalené, pred vyprážaním

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    medajlónky obalené v múke dám do cestíčka, nechám cestičko stiecť

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    dám do panvice do horúceho oleja s masťou, nezakrývam

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    stiahnem na miernu teplotu a pomaly vyprážam, nešetrím masťou aby medajlonky boli ponorené

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    k vypraženým medajlónkam som mala prílohu vyšľahané zemiakové pyré, čerstvú hrušku s bazalkovým krémom, toho sa nedá objesť:-))

    KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

54 komentárov k receptu
No tedááá,ale si mi dala,Jarka. Mala som v pláne na nedeľu tvoje rezne,ale len čo toto "krpec" zbadal...Nuž bude zmena. Ale teším sa a diky za ďalší skvelý receptík :-)))
Takéto rezníky mám rada aj ja nielen tvoji vnuci.Hneď by som sa pripojila k hostinke,ktorú si nachystala,lebo rezníkov bolo neúrekom.
Chválim to ochutenie cestíčka.Urobím to tak aj ja. Precízne a múdro spracovaný recept.Myslím,že aj môj manžel by podľa neho uvaril,hoci nie je v kuchyni zručný.
super recept, krásne nafotený postup, korenie na syr nepoznám, vďaka za info, niekde pohľadám a kúpim, bazalkový krém nepoznám, je to niečo ako tatárska omáčka s bazalkou , či majonéza ? Robievam cestičko s jogurtom, aj to je dobré a pridávam gril. korenie na kura + trochu granulovaného -sušeného cesnaku, páči sa mi aj s pridaním piva, dik za rcp
ďakujem za pekné a povzbudzujúce komenty,potešili:-)
@tatranka veď o tom to je aby to zvládol aj chlap čo drží varechu denne ako @stefanm , nie len keď sa chce predvádzať , môj ani to.
@anina mám rada korenie na syr má dobré zloženie a čo mne vyhovuje nie je v korení soľ.
Ostalo mi trochu cestíčka spravila som placky,pridala som nastrúhanú cukinu a vypražila , tiež výborné. Takéto cestíčko robievam na parížske rezne keď mám mladé teľacie mäso zo stehna ale BEZ všetkých prísad , dám len vajíčka,olej,múka hladká a pivo.
Balsamico krém La Prima Glassa Balsamica kupujem hotový v Bille,nikde inde som ho nevidela, hrušky som mala z nášho stromu,rozpolila na štvrťky dala na tanier poliala krémom.
Niekedy robievam ako prílohu ovocie,opečiem na karameli,pridám trochu masla nechám prejsť minútu opekaním,podlejem cc.2 polievkove lyžice vody,nechám minútu prevrieť,vypnem horák,podávam k jedlám s ryžou alebo kto aké má rád. Tiež polejem balsamico krémom.
veľmi pekné, myslela som, že si si vyrobila bazalkový krém, no keď sa dá kúpiť, poobzerám sa a určite vyskúšam podľa teba.Ani korenie na syr so nepoznala , používaš ho na vyprážaný syr, alebo aj inak?
@sladkacokolada načo by som vyrábala keď je dostať hotový a výborný,krém používam na palacinky,na zmrzlinu,na mozarellu na šaláty na ovocie a tam kde si myslím že sa hodí k chuti . Korenie na syr je dobrý na pečenú zeleninu , korenie dáš na syr s plesňou zabalíš ako šátok , potrieš vajcom a dáš zapiecť , mávali sme to na pobyte v kúpeľoch , výborné,.Je dosť široké použitie, trebárs spravíš rezance s orechami dáš krém na to, teraz ma už nenapadá nič ale keď ma osvieti tam z hora tak napíšem:-))
Jarmilka musim vyskusat, cesticko vyzera byt chutne, tiez mame radi cesnakove, len neviem ci najdem to korenie na syr. Ake to je? Velmi pekny recept, dala si si na tom zalezat a mas peknu utierku...
Paráda, ani ja nepoznám korenie na grilovaný syr, - musím sa lepšie poobzerať v obchodoch, ani som nevedela, že niečo také existuje. Jarka, zasa poznám novú vec ako /balzamikový krém/ ,ty vieš o čom hovorím
to korenie na syr uz poznam tiez mi chuti ale ten bazalkovy krem prvy krat pocujem to sa da normalne kupit hej a kde ho kupim ? je sladky alebo slany? alebo neutral? a inak taketo cesticko podla fotky co vidim som hladala pripomina mi to skolku :) velmi dobry recept ukladam :)
dievčatá ďakujem za milé komenty, potešia aj potešili :-)
@bogar krém je dostať v Bille , nikde v žiadnych iných marketoch som to korenie nevidela , píšem aj v komente 22:53 je to neutrálna chuť , dá sa použiť aj na sladko aj na slano ale najlepší pre mňa je na mozarellu, môžem povedať je to sladkokyslé ,to korenie rada používam lebo neobsahuje soľ,väčšina korení na grilovanie je so soľou čo nepoužívam ani keď marinujem , soľ vytiahne z mäsa vlastnú mäsovú šťavu , solím až pár minút pred spracovaním (pečením, varením..)
@palokuchki , utierku mám ako obraz , ešte bez rámu ale čo nie je monžno raz bude , zatiaľ keď robím rezance dám na utierku cesto , keď nevidím čisto obrázky cez cesto tak cesto ide pod valec a na tenko.
@babi ako chutí krém? napíš pre naše dievčatá , :-)
@marienka44 pivo preto bezalkoholové , lebo čo ostane bezproblémov to môžem vypiť , ale víno by zobralo skazu .
@olga42 môžeš si použiť korenie trebárs aj na steaky len bez soli tiež je ho na výber.
V predošlom komente som už mala asi modré pred očami keď som napísala blbosť ("korenie dáš na syr s plesňou zabalíš ako šátok ") správne je , do lístkového cesta dáš syr trebárs hermelín dáš korenie na syr bez soli spravíš batôžtek a tak dáš zapieť , samozrejme potrieme vajíčkom. Je to výborné:-)
Tak toto fakt je bez chyby. Ukladám do KK. Koment som napísala ešte včera pred tým, ako sme spolu hovorili, ale za svet neviem kde sa podel.
Jarka tak musím povedať aj našim dievčatám,ako viem o balzamikovom kréme. Dostala som ho daru od teba , tiež som to nepoznala ale je to úžastné, hodí sa prakticky na všetko. Musím povedať, že teraz mi už nesmie v kuchyni chýbať.
zajtra idem na nákup a budem pátrať po korení na syr, verím že si ho tiež oblúbim, lebo ty máš vždy skvelé veci - beťárka jedna
Jarka, tak musím povedať našim kočkám ,ako som objavila úžastnú a lahodnú chuť balzamikového krému - dostala som ho od teba do daru. Je to vskutku skvelá vec, hodí sa prakticky na všetko. teraz už nesmie chýbať v mojej kuchyni. Zajtrá idem pátrať po korení na syr.... som presvedčená, že mi bude chutiť
heya Jarka mila, takze zase jedno velmi chutne jedlo, ktore je pripravene s laskou... v cesticku tiez mozem vyrazat vsetko pocnuc zeleninou, nikdy nesklame.
Tvoja sikovnost celkove =nielen vo vareni tu asi nema paru. Najprv vypestovat, potom stihnut vsetko pripravit na zimu do poharov- nuz veselo si papkate dobroty vlastnej urody aj vtedy, ked my kupujeme kadejake umeliny pestovene v sklenikoch vacsinou na vodnej uprave.

Nezavidim- naopak obdivujem sikovnost a vytrvalost, ktoru zatial mas. Hugs.
Jarmilka, dneska som spravila na obed kuracie prsia podla teba. Bolo to vyborne, muz so synom si pochvalovali. Rano som si urobila cesticko, nakrajala maso a ocistila a nakrajala zemiaky. Ked som prisla z kostola za pol hodiny bol urobeny chutny obed. Korenie na syr som nemala, do cesticka som nastruhala trochu tvrdeho syra. No a balsamico krem? Pohladam po internete, mozno najdem recept.
@honestka aké prekvapenie , som potešená že vidím znova Tvoj nick na varecha.sk, máš pravdu takto pripravené mäsko s cestíčkom nikdy nesklame .
@palokuchki ja som tiež po kostole robila parížske rezníky mäsko zo stehna "mladý orech",cestíčko len vajcia,olej , pivo , obed akoby smet.
robila som to dnes,bolo to úžasné, v zvyšnom cestíčku som spravila cukinu.Mňááááám.Ešte mi zostalo cestíčko,tak podľa tvojej rady som spravila aj placky,pridala som do nich zyšok nastrúhanej nivy.Jarka veľmi pekne ti ďakujem aj za za tvoje cenné rady.
robila som to dnes,bolo to úžasné, v zvyšnom cestíčku som spravila cukinu.Mňááááám.Ešte mi zostalo cestíčko,tak podľa tvojej rady som spravila aj placky,pridala som do nich zyšok nastrúhanej nivy.Jarka veľmi pekne ti ďakujem aj za za tvoje cenné rady.
Mňááám, parížske rezne ja rada, len som doteraz nemala recept na to cestíčko. Teda naposledy som ich jedla včera a v cestíčku bola šalvia - tiež vcelku fajn obmena; akurát na to, že to bolo v nóbl hotely boli dosť studené, čo by sa im ani ku koncu obeda nemalo stať....
výbornéééé...do zvyšku cestíčka som nastrúhala cuketku,lahoda....veľmi ďakujem ,rcp som hneď posunula svojmu synovi do Japonska
Od: Varecha.sk
Dátum: 12. novembra 2016, 13:39
@tinu , Super recept, akurát sa smažia. Už som koštovala a sú výborné, len tam dáko necítim ani pivo ani cesnak : (Nabudúce dám viac. Ukladám :)

@tinu ďakujem za milé slovíčka, Tvoj koment som síce dostala do e-m, ale v recepte sa vôbec nezobrazil, je mi ľúto, že som sa nemohla skôr poďakovať, dúfam, že sa to už nebude opakovať v iných receptoch, nielen v mojom.
Tak ako som ho dostala, som skopírovala a mohla dať na vedomie odpoveď, dík za pochopenie.
Možno v IT redakcii sa bude na budúce s tým dať niečo spraviť.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Neviem, v Bille som sa hrabala pol hod. a našla som:: Kalamata papadimitriou balsamic crem. Mali rôzne príhute. Vzala som jednu ani neviem identifikovať akú ale nie je to zlé.
Dnes skúsim.
Milá @Esi (5.2.2017 08:13) pridám foto ktoré balzamikove používam. Keď je v Lidli taliansky týždeň , kúpim po dva ks , lebo viem že to použijem. Dakujem za ohlas :-)




@Jerica (5.2.2017 10:45)
Milá @Jerica , s dovolením vstoupím do diskuze k tvém receptu:
Balsamico Crema je balzamicový krém - je pojmenován dle balzamikového octu /Aceto Balsamico, vinný ocet:  www.milujivareni.cz/zboziznalstvi/1338-aceto-balsamico-bals...
který je hlavní složkou balzamikového krému.
Info o bazalkovém krému /bod 15 postupu/ vidím jako nechtěnou záměnu názvu bazlka /Ocimum Basilicum/ - versus Aceto Balsamico.
Foto včera přiložené potvrzuje Balsamico Crema a jeho široké použití:  www.chatar-chalupar.cz/znate-balzamikovy-krem/...
. Dlouho jsem balsamikovému octu nemohla přijít na chuť, s krémem je to už lepší, ale i tak ho používám s mírou, chuťové buňky jsou potvorky.
Je možné že máš na mysli balzamikový bazalkový krém, který nepoznám. Přeji krásnou neděli!
Milá @Haji ,
ďakujem za milé slovíčka, má to byť krém, tak ako je to v tom druhom uvedenom linku z Tvojho komentíku.
Používam aj /balsamico-ocot/ s olivovým olejom na mozzarellu, ale aj na šaláty.
Ďakujem za prianie, a ja prajem pekný nedeľný podvečer, Tebe a všetkým čo si prečítajú recept s komentíkom.
Foto používam aj na zelenú prílohu (rukola a mungo klíčky)




Pridaj komentár k receptu: