Kuracie prsia so žihľavou na zelenine (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

....žihlava je vraj zdravá , tak som si dnes na prechádzke natrhal a večeru znej pripravil ..... ( naložil som si 2x )

20 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. žihlavu , ...mal som jej plný sáčik na rožky ........ prepláchneme studenou vodou
  2. a dáme ju zabariť do vriacej vody
  3. obereme lístky
  4. tie si nakrajame na menšie kusky
  5. kuracie prsia som si narezal na menšie
  6. osolil a okorenil čierným korením
  7. a osmahol na panvici
  8. na panvici som ich osolil z druhej strany a aj tu som osmahol
  9. z chladničky som vybral osolené mlieko čo som mal z nevydarenej výroby syra a prilial 2 - 2,5 dcl
  10. no a tyčovým mixerom som to nasekal najemno
  11. kuracie prsia sú hotové , vyberieme ich von a na výpek dáme pokrájanú cibulu
  12. ... ked je cibula do sklovita pridáme mrazenú zeleninu a pod pokrievkou ju podusíme a prehrejeme
  13. pridáme zmixovanú žihlavu premiešame
  14. už som iba dosolil .... mal som pripravený cesnak ,ale chutilo to aj bez neho , dokonca tá ližička smatanky čo je na titulnej fotke tam nieje potrebná , viac mi to chutilo aj bez smatanky
  15. takže vám prajem DOBRÚ CHUŤ