Kuracie prsia so žihľavou na zelenine (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
....žihlava je vraj zdravá , tak som si dnes na prechádzke natrhal a večeru znej pripravil ..... ( naložil som si 2x )
20 minút príprava |
15 - 20 minút tepelná úprava |
Postup
- žihlavu , ...mal som jej plný sáčik na rožky ........ prepláchneme studenou vodou
- a dáme ju zabariť do vriacej vody
- obereme lístky
- tie si nakrajame na menšie kusky
- kuracie prsia som si narezal na menšie
- osolil a okorenil čierným korením
- a osmahol na panvici
- na panvici som ich osolil z druhej strany a aj tu som osmahol
- z chladničky som vybral osolené mlieko čo som mal z nevydarenej výroby syra a prilial 2 - 2,5 dcl
- no a tyčovým mixerom som to nasekal najemno
- kuracie prsia sú hotové , vyberieme ich von a na výpek dáme pokrájanú cibulu
- ... ked je cibula do sklovita pridáme mrazenú zeleninu a pod pokrievkou ju podusíme a prehrejeme
- pridáme zmixovanú žihlavu premiešame
- už som iba dosolil .... mal som pripravený cesnak ,ale chutilo to aj bez neho , dokonca tá ližička smatanky čo je na titulnej fotke tam nieje potrebná , viac mi to chutilo aj bez smatanky
- takže vám prajem DOBRÚ CHUŤ