Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia so zemiakovým gratinom

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 26. decembra 2017
Kuracie prsia so zemiakovým gratinom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
60, 12-15 minút
na 150, 180 °C

Suroviny

600 g (supereme)
4 listy
1 strúčik
160 g
10 g
1 kg (očistené a na tenké plátky nakrájané)
asi 400 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájané na plátky prehrejeme v smotane (necháme asi 50 ml na kel), pridáme nasekaný tymian, soľ a korenie a vrstvíme v pekáči. Zapekáme v rúre pri 150 °C asi hodinu.

  2. 2

    Z listov kelu vyrežeme pevné stredy, listy blanšírujeme niekoľko sekúnd vo vriacej slanej vode, rýchlo schladíme a nakrájame na pásiky široké 2 – 3 cm. Na panvici opražíme cesnak, pridáme kel, podlejeme troškou vývaru, aby sa prehriali, pridáme štipku smotany a dokončíme pridaním plátka studeného masla za stáleho miešania.

  3. 3

    Kuracie prsia opečieme z každej strany, pridáme soľ a čierne korenie, na pekáč k nim pridáme na plátky nakrájané gaštany, ktoré posolíme a dopekáme v rúre zohriatej na 180 °C 12 – 15 minút.

Diskusia k receptu

dogagador
Na obrazku su gastany cele, zelenina vyzera tiez viac cerstva, nez dusena. Patri tento obrazok k receptu?
redakcia
@Dogagador (27.12.2017 06:27)

Áno, obrázok patrí k receptu. Gaštany môžu byť celé (ak sú to menšie kusy) alebo nakrájané na plátky. Kel je blanšírovaný - t. j. krátko uvarený a rýchlo schladený v studenej vode, aby si zachoval svoju farbu a textúru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia