Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob
Autor receptu: frezia
Azijska kuchyna je fantasticka,zdrava,aromaticka,jednoducha a velmi rychla.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrajame si kuracie prsia na rezance. Zelena spargla sa necisti cela,iba spodna tretina. Takze si ju ocistime,zo spodu asi 1-2 cm odrezeme a to vyhodime.
Pokrajame ju priecne asi na 4 cm kusky.Cesnak a feferonku nakrajame nadrobno.
Vo woku rozpalime olej,pridame prsia,prudko asi 2 minuty oprazime a vyberieme.
Pridame sparglu taktiez prudko oprazime a vyberieme. Teraz pridame do rozpaleneho oleja cesnak a feferonku.oprazime asi 1 minutu ,pridame curry pastu,trochu horuceho vyvaru,limetove a bazalkove listy .Dame naspät mäso aj sparglu.parkrat prehodime,okorenime rybacou omackou a ihned podavame.
- Servirujeme s basmati ryzou.
- Vsetky ingrediencie kupite aj na Slovensku v azijskom oddeleni.
Solit netreba,omacka aj pasta je dostatocne slana.
Mäso skutocne len kratko na velmi horucom oleji prazit,aby zostalo krehke a nie drevite.