Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke.

Autor receptu: martamm

Týmto jedlom nás pohostili naši starí známi a najlepší susedia, akých som kedy mala Irenka a Piťu zo Štúrova, môžem povedať, že nám veľmi chutilo, preto ponúkam recept aj Vám na vyskúšanie.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Postup

  1. kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou vňaťkou
  2. prikryjeme plátkami šunky, pridáme "špalík" eidamu
  3. zrolujeme, obalíme v prosciutte, upevníme špáradlami, uložíme do pekáčika.
  4. Prikryjeme alobalom, nepodlievame, pustí šťavu... Vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme prikryté 30-35 minút, to už sa kuchyňou nesie úžasná vôňa pripravovaného pokrmu, potom odokryjeme, stiahneme teplotu na 200 stupňova a pečieme ešte 10 minút. Hotové servírujeme s prílohou podľa vlastnej chuti. Ja som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom...