Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke.
Autor receptu: martamm
Týmto jedlom nás pohostili naši starí známi a najlepší susedia, akých som kedy mala Irenka a Piťu zo Štúrova, môžem povedať, že nám veľmi chutilo, preto ponúkam recept aj Vám na vyskúšanie.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 250 °C |
Postup
- kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou vňaťkou
- prikryjeme plátkami šunky, pridáme "špalík" eidamu
- zrolujeme, obalíme v prosciutte, upevníme špáradlami, uložíme do pekáčika.
- Prikryjeme alobalom, nepodlievame, pustí šťavu...
Vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme prikryté 30-35 minút, to už sa kuchyňou nesie úžasná vôňa pripravovaného pokrmu, potom odokryjeme, stiahneme teplotu na 200 stupňova a pečieme ešte 10 minút. Hotové servírujeme s prílohou podľa vlastnej chuti. Ja som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom...