Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Ľahšie zeleninové jedlo s kuracím mäsom, tip na jarné chladnejšie, daždivé dni... Vtedy si viem viac užiť i teplo a vône jedla šíriace sa z kuchyne.
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Plnka do kapsičiek: špargľu očistíme a nakrájame na menšie časti, dáme variť v osolenej vode s 1 ČL masla a štipkou cukru.
Medzitým očistíme, nakrájame na drobno šampiňóny a čerstvú petržlenovú vňať, dáme na panvicu olivový olej a na ňom oboje spolu opražíme. - Keď je špargľa uvarená, vyberieme ju a rozmixujeme na pyré. Vmiešame ju k šampiňónom, spolu s čiernym korením, soľou a smotanou a dobre zamiešame. Postupne pridáme strúhanku a parmezán.
- Kapsičky: Umyjeme lístky čakanky. Kuracie prsia umyjeme a mierne naklepeme, aby bola hrúbka rovnomerná. Osolíme.
Potom každé nakrájame na menšie časti, také, aby sa nám dobre dali zabaliť do lístkov. - Zoberieme lístok, naň uložíme plnku, na ňu kúsok mäsa, zabalíme a zaistíme špáradlami.
- Dáme si rozohriať panvicu s maslom a na ňu postupne uložíme kapsičky a opekáme krátko na prudšom plameni.
- Omáčka: Následne pridáme všetky suroviny na omáčku a premiešame. Panvicu prikryjeme a kapsičky podusíme 10 minút. Potom pokrievku dáme nabok a necháme časť vody z omáčky odpariť.
- Môžeme podávať s prílohou, prípadne ešte dekorovať. Suroviny na mini šalát, ktorý som použila zároveň ako ozdobu, sú spomenuté pri recepte.
- Ako prílohu som dala uvarené a roztlačené zemiaky, poliate omáčkou. Prajem dobrú chuť.
PS: v kapsičke naľavo je vidno plnku, aj na úvodnej foto.