Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Ľahšie zeleninové jedlo s kuracím mäsom, tip na jarné chladnejšie, daždivé dni... Vtedy si viem viac užiť i teplo a vône jedla šíriace sa z kuchyne.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plnka do kapsičiek: špargľu očistíme a nakrájame na menšie časti, dáme variť v osolenej vode s 1 ČL masla a štipkou cukru.
    Medzitým očistíme, nakrájame na drobno šampiňóny a čerstvú petržlenovú vňať, dáme na panvicu olivový olej a na ňom oboje spolu opražíme.
  2. Keď je špargľa uvarená, vyberieme ju a rozmixujeme na pyré. Vmiešame ju k šampiňónom, spolu s čiernym korením, soľou a smotanou a dobre zamiešame. Postupne pridáme strúhanku a parmezán.
  3. Kapsičky: Umyjeme lístky čakanky. Kuracie prsia umyjeme a mierne naklepeme, aby bola hrúbka rovnomerná. Osolíme.
    Potom každé nakrájame na menšie časti, také, aby sa nám dobre dali zabaliť do lístkov.
  4. Zoberieme lístok, naň uložíme plnku, na ňu kúsok mäsa, zabalíme a zaistíme špáradlami.
  5. Dáme si rozohriať panvicu s maslom a na ňu postupne uložíme kapsičky a opekáme krátko na prudšom plameni.
  6. Omáčka: Následne pridáme všetky suroviny na omáčku a premiešame. Panvicu prikryjeme a kapsičky podusíme 10 minút. Potom pokrievku dáme nabok a necháme časť vody z omáčky odpariť.
  7. Môžeme podávať s prílohou, prípadne ešte dekorovať. Suroviny na mini šalát, ktorý som použila zároveň ako ozdobu, sú spomenuté pri recepte.
  8. Ako prílohu som dala uvarené a roztlačené zemiaky, poliate omáčkou. Prajem dobrú chuť.
    PS: v kapsičke naľavo je vidno plnku, aj na úvodnej foto.