Kuracie prsia

Kuracie prsia so šalátom s dresingom z vyzretého syra

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv urobíme čips zo syra. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme bezlepkovú múku, ľanové semienka, zľahka premiešame a rozotrieme natenko na plech s mastným papierom. Prekryjeme druhým mastným papierom a valčekom vyvaľkáme tak, aby sa hmota spojila a vznikol tenký plát. Dáme piecť do rozohriatej rúry asi pri 170 stupňoch na 10 minút (bez ventilátora).
  2. Do litrovej odmerky dáme všetky ingrediencie na dresing okrem citrónovej šťavy a oleja. Rozmixujeme na pyré a postupne začneme pridávať olej (ako na majonézu). Dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou.
  3. Šalát a zeleninu umyjeme, očistíme a osušíme. Šalát natrháme na malé kúsky a zeleninu nakrájame na 1 cm kocky. Tesne pred podávaním zmiešame 4–6 polievkových lyžíc dresingu so zeleninou a so šalátom.
  4. Kuracie mäso očistíme, osolíme, okoreníme. Opečieme na oleji na horúcej panvičke (vhodnej do rúry) kožou dole aspoň 3 minúty jemne dohneda, potom otočíme a opečieme z druhej strany. Pridáme pár strúčikov cesnaku, vetvičku rozmarínu a tymian. Dopečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 12 minút (podľa veľkosti pŕs). Vyberieme, minútku počkáme, na mäso položíme asi 100 g nakrájaného masla a necháme odstáť.
  5. Chlieb nakrájame alebo natrháme na ľubovoľné kúsky, opečieme nasucho alebo na oleji na panvici do chrumkava, na konci zjemníme maslom. Šalát podávame na studenom tanieri, k tomu servírujeme upečené mäso. Posypeme chlebovými krutónmi, dozdobíme nalámaným syrovým čipsom.