Kuracie prsia
Kuracie prsia so šalátom s dresingom z vyzretého syra
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv urobíme čips zo syra. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme bezlepkovú múku, ľanové semienka, zľahka premiešame a rozotrieme natenko na plech s mastným papierom. Prekryjeme druhým mastným papierom a valčekom vyvaľkáme tak, aby sa hmota
spojila a vznikol tenký plát. Dáme
piecť do rozohriatej rúry asi pri
170 stupňoch na 10 minút (bez
ventilátora).
- Do litrovej odmerky dáme všetky ingrediencie na dresing okrem citrónovej šťavy a oleja. Rozmixujeme na
pyré a postupne začneme pridávať
olej (ako na majonézu). Dochutíme
soľou, cukrom a citrónovou šťavou.
- Šalát a zeleninu umyjeme, očistíme
a osušíme. Šalát natrháme na malé
kúsky a zeleninu nakrájame na 1 cm
kocky. Tesne pred podávaním
zmiešame 4–6 polievkových lyžíc
dresingu so zeleninou a so šalátom.
- Kuracie mäso očistíme, osolíme,
okoreníme. Opečieme na oleji na horúcej
panvičke (vhodnej do rúry) kožou
dole aspoň 3 minúty jemne
dohneda, potom otočíme a opečieme z druhej strany. Pridáme pár
strúčikov cesnaku, vetvičku rozmarínu a tymian. Dopečieme v rúre
pri 180 stupňoch asi 12 minút (podľa
veľkosti pŕs). Vyberieme, minútku
počkáme, na mäso položíme asi 100 g nakrájaného
masla a necháme odstáť.
- Chlieb nakrájame alebo natrháme na ľubovoľné kúsky, opečieme nasucho alebo na oleji na panvici do chrumkava, na konci
zjemníme maslom. Šalát podávame
na studenom tanieri, k tomu servírujeme upečené mäso. Posypeme
chlebovými krutónmi, dozdobíme nalámaným
syrovým čipsom.
|