Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami

Autor receptu: stacy77777

V jednej z nespočetných televíznych relácií o varení som kedysi dávno videla postup na prípravu restovanej zeleniny,takže som sa rozhodla ho vyskúšať. Výber zeleniny je podľa vlastnej chuti a čo zdravotný stav dovolí,nakoľko mám zakázané paradajky,papriku aj uhorky.Takže každá gazdinka si môže recept ľubovolne upraviť.

6
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia posolíme a uložíme do jenského skla. Podlejeme vodou a polejeme ich 2 lyžicami olivového oleja.Mäso nenaklepávame,necháme udusiť celé polovičky.
  2. Zeleninu nakrájame na drobné kúsky.
  3. Tvrdšiu zeleninu-karfiol, kaleráb, brokolicu a mrkvu zaleje vriacou vodou a necháme 15 minút stáť. Cibuľku a pór si nakrájame na drobné kolieska a necháme bokom.
  4. Zeleninu zlejeme,vodu dáme znova zovrieť a pripravíme v nej ryžové rezance/podľa návodu/.
  5. Na panvici zohrejeme 2 lyžice olivového oleja,pridáme ocedenú zeleninu a za stáleho miešania o prehadzovania restujeme cca 15 minút. Môžeme dať 0,5dcl vody,aby nám neprihárala a lyžicu sójovej omáčky. Ku koncu pridáme pór a jarnú cibuľku.
  6. Milovníkom ľahkých a diétnych jedál prajem dobrú chuť!