Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami
Autor receptu: stacy77777
V jednej z nespočetných televíznych relácií o varení som kedysi dávno videla postup na
prípravu restovanej zeleniny,takže som sa rozhodla ho vyskúšať. Výber zeleniny je podľa
vlastnej chuti a čo zdravotný stav dovolí,nakoľko mám zakázané paradajky,papriku aj
uhorky.Takže každá gazdinka si môže recept ľubovolne upraviť.
6 porcií |
25 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia posolíme a uložíme do jenského skla. Podlejeme vodou a polejeme ich 2 lyžicami olivového oleja.Mäso nenaklepávame,necháme udusiť celé polovičky.
- Zeleninu nakrájame na drobné kúsky.
- Tvrdšiu zeleninu-karfiol, kaleráb, brokolicu a mrkvu zaleje vriacou vodou a necháme 15 minút stáť. Cibuľku a pór si nakrájame na drobné kolieska a necháme bokom.
- Zeleninu zlejeme,vodu dáme znova zovrieť a pripravíme v nej ryžové rezance/podľa návodu/.
- Na panvici zohrejeme 2 lyžice olivového oleja,pridáme ocedenú zeleninu a za stáleho miešania o prehadzovania restujeme cca 15 minút. Môžeme dať 0,5dcl vody,aby nám neprihárala a lyžicu sójovej omáčky. Ku koncu pridáme pór a jarnú cibuľku.
- Milovníkom ľahkých a diétnych jedál prajem dobrú chuť!