Kuracie prsia s morčacou pečeňou, údenou slaninkou a ementálom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

V nedeľu mám rada nenáročné a rýchle, ale chutné varenie.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Morčaciu pečeň som umyla, osušila papieovou kuchynskou utierkou.
  2. ...tiež kuracie prsia,...
  3. ...rozkrojila som ich na plocho horizontálne a ešte na polovice vertikálne.
  4. Morčaciu pečeň som odblanila a rozkrojila na tenké plátky, tá zelenkavá farba neznamená vôbec závadnú pečeň, to sú len odlesky z mojich vertikálnych svetlo - zelených žalúzií na oknách pri presvietení doobedňajším slnkom, to isté je vidno aj na kuracích prsiach.
  5. Kuracie prsia som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Pekáčik som vyliala tenkou vrstvou slnečnicového oleja, ...
  7. ...na ktorý som rozložila plátky kuracích pŕs, nevyklepávala som ich, aby sa nevysušili pri pečení.
  8. Položila som na ne plátky morčacej pečene, ktoré som okorenila čerstvo mletým čiernym korením, majoránom, nesolila som ich, aby pečeň nestvrdla pri pečení a prikryla plátkami bakoňskej slaniny, piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C asi 5 - 6 minút, potom som dala na ne plátky ementálu a dopiekla v trúbe, kým sa syr roztiekol , asi 4 - 5 minúť a bolo hotovo. Stačí takýto krátky čas, kuracie prsia sa primerane prepečú, ale nevysušia.
  9. Upečené kuracie prsia som dala na tanier, obložila som ich novými zemiakmi, ktoré som preliala chutným výpekom z údenej bakoňskej slaninky a posypala petržlenovou vňaťou a pridala som cherry paradajky.
  10. záber zblízka. Kuracie prsia i morčacia pečeň sa krásne ochutia údenou bakoňskou slaninkou a na vrchu sa roztečie ementál s príjemnou orechovou orechovou príchuťou po vlašských orechoch, jednotlivé chute idú k sebe a harmonicky sa dopĺňajú, jedlo je rýchle , ľahko pripraviteľné, jemnej chuti - presne také nedeľné. Dobrú chuť prajem!