Kuracie prsia s morčacou pečeňou, údenou slaninkou a ementálom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
V nedeľu mám rada nenáročné a rýchle, ale chutné varenie.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Morčaciu pečeň som umyla, osušila papieovou kuchynskou utierkou.
- ...tiež kuracie prsia,...
- ...rozkrojila som ich na plocho horizontálne a ešte na polovice vertikálne.
- Morčaciu pečeň som odblanila a rozkrojila na tenké plátky, tá zelenkavá farba neznamená vôbec závadnú pečeň, to sú len odlesky z mojich vertikálnych svetlo - zelených žalúzií na oknách pri presvietení doobedňajším slnkom, to isté je vidno aj na kuracích prsiach.
- Kuracie prsia som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Pekáčik som vyliala tenkou vrstvou slnečnicového oleja, ...
- ...na ktorý som rozložila plátky kuracích pŕs, nevyklepávala som ich, aby sa nevysušili pri pečení.
- Položila som na ne plátky morčacej pečene, ktoré som okorenila čerstvo mletým čiernym korením, majoránom, nesolila som ich, aby pečeň nestvrdla pri pečení a prikryla plátkami bakoňskej slaniny, piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C asi 5 - 6 minút, potom som dala na ne plátky ementálu a dopiekla v trúbe, kým sa syr roztiekol , asi 4 - 5 minúť a bolo hotovo. Stačí takýto krátky čas, kuracie prsia sa primerane prepečú, ale nevysušia.
- Upečené kuracie prsia som dala na tanier, obložila som ich novými zemiakmi, ktoré som preliala chutným výpekom z údenej bakoňskej slaninky a posypala petržlenovou vňaťou a pridala som cherry paradajky.
- záber zblízka. Kuracie prsia i morčacia pečeň sa krásne ochutia údenou bakoňskou slaninkou a na vrchu sa roztečie ementál s príjemnou orechovou orechovou príchuťou po vlašských orechoch, jednotlivé chute idú k sebe a harmonicky sa dopĺňajú, jedlo je rýchle , ľahko pripraviteľné, jemnej chuti - presne také nedeľné. Dobrú chuť prajem!