Kuracie mäso

Kuracie prsia s lavaš čipsami, čedarom a paradajkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Lavaš nakrájame na trojuholníky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby sa neprekrývali. Pečieme na 180 °C dochrumkava. Počas pečenia párkrát otočíme.
  2. Kuracie prsia očistíme a v celku nakoreníme zmesou chilli con carne. Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme prsia z obidvoch strán. Potom vložíme do rúry predhriatej na 160 °C a pečieme 15–20 minút, podľa veľkosti. Upečené prsia necháme oddýchnuť v alobale.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Do rozpáleného hrnca dáme trošku oleja a orestujeme cibuľu, cesnak dosklovita. Pridáme rozmliaždené koriandrové semienka a rascu a paradajkový pretlak. Osolíme a okoreníme. Omáčku jemnučko vybalansujeme cukrom. Dochutíme nasekanou čili papričkou podľa chuti a povaríme 5 minút. Nasekáme čerstvú koriandrovú vňať (ako alternatívu môžeme použiť sušenú), pridáme do omáčky a vypneme ju.
  4. Pred podávaním dáme na lavaš čipsy nastrúhaný čedar a jemne zapečieme. Upečené kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a položíme na čipsy. Jemne osolíme a okoreníme. Prelejeme paradajkovou omáčkou. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska a všetko posypeme. Môžeme dekorovať čerstvým koriandrom alebo bylinkami podľa preferencie.