Kuracie mäso
Kuracie prsia s lavaš čipsami, čedarom a paradajkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Lavaš nakrájame na trojuholníky, rozložíme na plech vystlaný
papierom na pečenie tak, aby sa neprekrývali. Pečieme na
180 °C dochrumkava. Počas pečenia párkrát otočíme.
- Kuracie prsia očistíme a v celku nakoreníme zmesou chilli con
carne. Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme prsia z obidvoch strán. Potom vložíme do rúry predhriatej na 160 °C a pečieme 15–20
minút, podľa veľkosti. Upečené prsia necháme oddýchnuť
v alobale.
- Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Do rozpáleného hrnca
dáme trošku oleja a orestujeme cibuľu, cesnak dosklovita. Pridáme rozmliaždené koriandrové semienka a rascu a paradajkový pretlak.
Osolíme a okoreníme. Omáčku jemnučko vybalansujeme cukrom. Dochutíme nasekanou čili papričkou podľa chuti a povaríme 5 minút.
Nasekáme čerstvú koriandrovú vňať (ako alternatívu môžeme použiť sušenú), pridáme do omáčky a vypneme ju.
- Pred podávaním dáme na lavaš čipsy nastrúhaný čedar a jemne zapečieme. Upečené kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a položíme na čipsy. Jemne osolíme a okoreníme. Prelejeme paradajkovou omáčkou. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska a všetko posypeme. Môžeme dekorovať čerstvým koriandrom alebo
bylinkami podľa preferencie.
|