Kuracie prsia s krustou, s omáčkou z granátového jablka, so zemiakovou kašou a pomarančovým chutney

Autor receptu: patrick

Do tohto jedla som sa snažil dať veľa z toho, čo som sa doteraz naučil a výsledok rozhodne stál za to :-)

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pomarančové chutney : Pomaranče ošúpeme, nakrájame na segmenty, tie potom na malé kúsky a zvyšok si odložíme. Na panvici si cukor spálime na karamel, pridáme maslo a zo zvyškov z pomarančov pomarančovú šťavu. Pridáme pomaranče a dusíme. Arašidy si nakrájame na drobné kúsky a pridáme k pomarančom. Keď máme chutney hotové tak ho dáme do vhodnej nádoby ( zaváraninovej fľaše ) a v chladničke nám vydrží aj niekoľko týždňov.
  2. Omáčka z granátového jablka : z granátového jablka vyberieme semienka ( najľahšie to ide tak, že ho prerežeme napoly chytíme ho do ruky a nad miskou búchame po zadnej časti jablka vareškou a semienka nám samé povypadávajú ) na panvici si cukor spálime na karamel pridáme trochu vody a semienka granátového jablka. Prilejeme trochu balzamika, dochutíme štipkou škorice a redukujeme. Keď je treba tak podlievame vodou. Nakoniec omáčku prepasírujeme a odložíme nabok.
  3. Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici si zohrejeme olivový olej a sprudka zatiahneme kuracie prsia. Potom ich premiestnime na plech (alebo ich môžeme nechať na panvici ak máme takú ktorá môže ísť do trúby) polejeme ich z vrchu medom, pridáme štipku korenia cayene (aby bolo len tak v pozadí a neprebíjalo chuť ostatných surovín !), postrúhanú pomarančovú kôru a pomleté pistácie. Dáme do trúby vyhriatej na 200 °C pod gril na 10 minút.
  4. Zemiaky ošúpeme, dáme do studenej osolenej vody a privedieme k varu. Varíme cca 15 minút do mäkka. Keď sú uvarené tak ich scedíme, pridáme mleté čierne korenie, soľ podľa chuti, smotanu a maslo a spravíme pyré nakoniec vmiešame koriandrovú vňať.