Kuracie prsia s hruškou
Kuracie prsia s hruškou, sušenou šunkou a tymianom
Autor receptu: siuuu
Dnes na mňa nejako doľahla prichádzajúca jeseň a bola som dosť unavená, tak som
rozmýšľala nad rýchlym a chutným receptom na
večeru. Nakoniec som si spomenula na toto chutné jedlo, ktoré som už dávno nerobila.
Inšpirácia je od Marcela Ihnačáka, ale recept je
upravený a doplnený podľa našich chutí.
4 porcie |
15 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na troche olivového oleja opečieme na rozpálenej panvici pokrájanú sušenú šunku a vyberieme von. Pridáme kuracie mäso pokrájané na rezančeky, opečieme zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo.
- Podlejeme bielym vínom, opekáme pár minút, aby sa odparil alkohol, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a za občasného miešania opekáme asi 5 minút. Pridáme hrušku pokrájanú na kúsky a ovocnú šťavu, premiešame a opekáme do zlatohneda.
- Nakoniec pridáme opečenú šunku, kúsok masla a v prípade, že ste nepoužili víno tak aj šťavu z 1/2 menšieho citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Ochutíme lístkami tymianu. Ako prílohu by som odporučila nasucho opečenú hrianku jemne ovoňanú cesnakom prípadne zemiakovú kašu.
- Toto je skôr taký "bezšťavový" recept (ja také milujem), ale ak máte radi viac šťavy, pokojne pridajte viac vína aj ovocnej šťavy, alebo podlejte trochou zeleninového vývaru.