Kuracie prsia s hruškou

Kuracie prsia s hruškou, sušenou šunkou a tymianom

Autor receptu: siuuu

Dnes na mňa nejako doľahla prichádzajúca jeseň a bola som dosť unavená, tak som rozmýšľala nad rýchlym a chutným receptom na večeru. Nakoniec som si spomenula na toto chutné jedlo, ktoré som už dávno nerobila. Inšpirácia je od Marcela Ihnačáka, ale recept je upravený a doplnený podľa našich chutí.

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na troche olivového oleja opečieme na rozpálenej panvici pokrájanú sušenú šunku a vyberieme von. Pridáme kuracie mäso pokrájané na rezančeky, opečieme zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo.
  2. Podlejeme bielym vínom, opekáme pár minút, aby sa odparil alkohol, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a za občasného miešania opekáme asi 5 minút. Pridáme hrušku pokrájanú na kúsky a ovocnú šťavu, premiešame a opekáme do zlatohneda.
  3. Nakoniec pridáme opečenú šunku, kúsok masla a v prípade, že ste nepoužili víno tak aj šťavu z 1/2 menšieho citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Ochutíme lístkami tymianu. Ako prílohu by som odporučila nasucho opečenú hrianku jemne ovoňanú cesnakom prípadne zemiakovú kašu.
  4. Toto je skôr taký "bezšťavový" recept (ja také milujem), ale ak máte radi viac šťavy, pokojne pridajte viac vína aj ovocnej šťavy, alebo podlejte trochou zeleninového vývaru.