Kuracie prsia s horčicou, syrom a petržlenovou vňatou

gittka - fotkagittka, 26. marca 2010

mäsko,ktoré sa rozplynie v papulke

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
3 PL
3 PL
3 PL
100 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    horčicu a jogurt zmiešame.pridáme trošku soli a vegety a namočíme kuracie prsia.

  2. 2

    na druhý den zmiešame múku,postrúhaný syr a petržlenovú vnatku. pripravíme si vymastený pekáč.

  3. 3

    rezne postupne obalujeme v tejto zmesi a ukladáme do pekáča. pečieme asi 45min,na 200st.

  4. 4

    príloha pečené zemiačiky alebo pyré.

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Tá jogurtová marináda sa v poslednom čase ujala,niečo podobné som minule skušala a ked to manželovi chutilo,je to o.k.Najbližšie vyskušam tento,vyzerá fajn.
S obavami som sa púšťala do tvojho receptu. Robila som ho totiž z krkovičky (tak ako Sovka). Kuracie prsia by boli hotové za chvíľku, ale krkovičke to trvá chvíľu dlhšie a tak som sa bála, že mi syr prihorí. Mäsko som si poctivo strážila a dvakrát som ho trošku podliala vodou. Podchvíľu niekto prišiel do kuchyne, čo to tak krásne vonia. Nakoniec sa všetko perfektne vydarilo, mäsko bolo vynikajúce a všetci si pochvaľovali, že ďalší dobrý recept v rodine. Budeme sa k nemu vracať a varievať.
@gittka , konečne prišiel na rad aj tento recept. Dnes som varila pre kolegov a kolegyne, tak som chcela niečo neokukané. Bol to veľký úspech, mäso bolo výborné, krehké, dalo sa krájať aj vidličkou a všetkým veľmi chutilo. Určite ho budem robiť častejšie, ďakujem.
Gitka, som kuchárka - začiatočník, tak sa chcem spýtať. Kuracie prsia do tej marinády len namočím? Potom tu marinádu nijak nevyužijem?
Gitka, som kuchárka - začiatočník, tak sa chcem spýtať. Kuracie prsia do tej marinády len namočím? Potom tu marinádu nijak nevyužijem?

Pridaj komentár k receptu: