Kuracie prsia s Camembertovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zuzu1986

Maminka sa ma v nedeľu ráno opýtala, ako pripravíme kuracinku na obed. Pôvodne som plánovala osvedčený recept, ale zistila som, že naň nemám ani polovicu prísad :-) tak som nakukla do špajze, do chladničky a začala som improvizovať :-) čo poviete, podarilo sa? :-)

4-5
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Kuracie prsia nakrájané na rezančeky opražíme sprudka na oleji, pridáme soľ, korenie a pražíme do mäkka.
  3. Keď sú hotové, zlejeme z nich výpek a pripravíme si omáčku.
  4. Do misky s výpekom vylejeme vývar, pridáme sójovú a wocestrovú omáčku, šampiňóny a syr Camembert, a varíme, kým sa syr začne rozpúšťať.
  5. Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať a korenie ITALIA.
  6. Všetko ešte spolu povaríme a nakoniec pridáme na zahustenie múku vymiešanú s mliekom a kyslou smotanou. Chvíľu necháme prevrieť. Podávame s dusenou ryžou alebo zeleninovým šalátom.