Kuracie prsia s broskyňou, nivou a praženými mandľami (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Veľmi obľúbené jedlo v našej rodine.

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso opláchneme, osušíme, rozrežeme a naklepeme na tenší plátok. Osolíme, okoreníme a na oleji prudko opečieme z oboch strán. Opečené mäso preložíme aj s výpekom do zapekacej misky.
  2. Každú broskyňu naplníme nivou.
  3. Na kuracie plátky položíme broskyne reznou stranou dole a prikryjeme plátkom syra alebo strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
  4. Na troške masla mandle opražíme dochrumkava.
  5. Hotové mäso posypeme mandľami, podávame s ryžou, kapustovým šalátom a na masle restovanou mladou mrkvou. Dobrú chuť!