Kuracie prsia

Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou

Autor receptu: sjuz

Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.

2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme bazalkové maslo: zmäknuté maslo rozmixujeme s čerstvou bazalkou, a dáme do chladničky.
  2. Kuracie prsia prerežeme a naplníme plátkom sušenej šunky. Zvrchu osolíme a okoreníme čerstvo pomletým korením. Môžeme prepichnúť aj špáradlom, aby mäso držalo pokope.
  3. Mäso pozvoľna opekáme na masle na panvici z oboch strán do zlata. Medzitým si zapneme rúru na 180 st. C, a po opečení na panvici ich vložíme do rúry na cca 18-20 min. Výpek z mäsa zredukujeme na panvici a do zredukovaného pridáme studené maslo - už nevaríme - miešame, aby sa šťava zahustila.
  4. Zemiaky pokrájané na kocky zatiaľ uvaríme v osolenej vode.
  5. Cibuľu nakrájame na kocky a na masti opečieme do zlata.
  6. Mrkvu ošúpeme, a na panvici s maslom pomaly opekáme z každej strany. Trvá to cca 15 min, podľa hrúbky mrkvy. Osolíme, okoreníme a podlejeme troškou vody - len cca pol dcl a prikryjeme na 5 minút. Keď je voda vyparená, pridáme lyžicu medu, citrónovú šťavu, premiešame chvíľu ešte mierne ohrievame. Odstavíme a udržiavame v teple.
  7. Uvarené zemiaky zlejeme, necháme chvíľu vypariť. Pridáme opečenú cibuľu aj s masťou, a roztlačíme. Môžeme pridať aj posekanú petržlenovú vňať.
  8. Mäsko podávame poliate šťavou, so zemiakmi a s mrkvou a na vrch mäska položíme bazalkové maslo.