Kuracie prsia
Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
Autor receptu: sjuz
Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.
2 porcie |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme bazalkové maslo: zmäknuté maslo rozmixujeme s čerstvou bazalkou, a dáme do chladničky.
- Kuracie prsia prerežeme a naplníme plátkom sušenej šunky. Zvrchu osolíme a okoreníme čerstvo pomletým korením. Môžeme prepichnúť aj špáradlom, aby mäso držalo pokope.
- Mäso pozvoľna opekáme na masle na panvici z oboch strán do zlata.
Medzitým si zapneme rúru na 180 st. C, a po opečení na panvici ich vložíme do rúry na cca 18-20 min. Výpek z mäsa zredukujeme na panvici a do zredukovaného pridáme studené maslo - už nevaríme - miešame, aby sa šťava zahustila.
- Zemiaky pokrájané na kocky zatiaľ uvaríme v osolenej vode.
- Cibuľu nakrájame na kocky a na masti opečieme do zlata.
- Mrkvu ošúpeme, a na panvici s maslom pomaly opekáme z každej strany. Trvá to cca 15 min, podľa hrúbky mrkvy. Osolíme, okoreníme a podlejeme troškou vody - len cca pol dcl a prikryjeme na 5 minút. Keď je voda vyparená, pridáme lyžicu medu, citrónovú šťavu, premiešame chvíľu ešte mierne ohrievame. Odstavíme a udržiavame v teple.
- Uvarené zemiaky zlejeme, necháme chvíľu vypariť. Pridáme opečenú cibuľu aj s masťou, a roztlačíme. Môžeme pridať aj posekanú petržlenovú vňať.
- Mäsko podávame poliate šťavou, so zemiakmi a s mrkvou a na vrch mäska položíme bazalkové maslo.