Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Vymyslené a veľmi dobré. Príloha podľa vlastnej chuti.

Suroviny

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Pridáme batát /sladký zemiak/ pokrájaný na kocky alebo hranolky. Oprážame. Osolíme, okoreníme. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a sprudka pražíme na základe. Predpoklad je dobrá panvica a vysoká teplota. Nebudeme to dusiť, treba stále miešať.
  2. Pridáme tymián alebo materinu dúšku, ktorú sme nazbierali na lúke, v hore /ideálne čerstvú, ja som mala už sušenú/. Keď nám prsia zbelejú, pridáme na štvrťky nakrájané jablko, zastrekneme bielym vínom, necháme odpariť a podľa potreby podlejeme troškou vody, aby sme mali šťavu. Mäso je už určite mäkké. Už len niečo pikantné a je hotovo.
  3. Príloha ako komu chutí, manželovi so zemiakmi.
  4. Synovi s divokou ryžou. Tak si vyberte. Každopádne, dobrú chuť :)