Kuracie prsia plnené šunkou a slivkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. augusta 2016

Jednoduchý, ale chutný obed.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
6 plátok
6 ks
podľa chuti
štipka
 na obalenie
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som umyla, osušila a naklepala cez fóliu.

    Kuracie prsia plnené šunkou a slivkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolila, okorenila, uložila som šunku.

    Kuracie prsia plnené šunkou a slivkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uložila slivky, ktoré som potom spojila špajdlou, aby spolu držali.

    Kuracie prsia plnené šunkou a slivkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zrolovala a opäť spojila špajdlou.

    Kuracie prsia plnené šunkou a slivkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obalila som ju v múke a na panvici opiekla.Opečenú som položila na malý plech a ešte v trúbe opiekla 15 min. Pokrájala na kolieska. Treba dávať pozor pri krájaní.

    Kuracie prsia plnené šunkou a slivkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávala som so zemiakovou kašou a šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá a jemná kombinace, moc se mi líbí! Není nad letní suroviny. Mávám Izabelko!
kecemis
Uz len ta prezentacia stoji za to. Urcite by som aspon 5 minut len sledoval a rozmyslal ci sa vobec do toho pustit a odkial zakac.
1x rela
jack
Veľmi dobré si navarila.Dala by som si,zaujímava kombinácia.
garanco
Určite je to výborné jedlo, nenapísala si, či si slivky odkôstkovala, podľa obrázku asi áno. Chystám sa podobné pripraviť, lebo nedávno som na jednom hrade jedla morčacie prsia plnené syrom a sušenými slivkami, bolo to výborné.
izabella929
@garanco ,máš pravdu, že som nenapísala, ako som vykôstkovala slivky.Na obrázku je vidieť, ako by kôstka zostala v slivke.Urobila som to tak, že som mininmálne otvorila slivku a ihlicou z druhej strany som ju vytlačila von, tým som štruktúru slivky nenarušila a zostala celá.Práve o to mi išlo, zachovať ju v celosti, aby pri krájaní tvorila celok.Tak sa mi podarilo zachovať kresbu slivky.Je pravda i to, že z pravidla sa na plnenie používajú sušené slivky, lebo tie vydržia vyššiu teplotu pri pečení.Ale že som použila kuracie prsia, tepelné spracovanie bolo kratšie a tak sa kresba slivky neporušila.Jediné na čo treba dávať pozor je krájanie, preto že čerstvá slivka sa šmýka viac ako sušená.Uvažovala som na tom, že ak ich budem znova robiť, spojím ich vaječným bielkom, aby sa mi nešmýkali.Tento postup nemám odskúšaný.Možno by som použila menšie slivky.Držím palce nech sa ti vydarí príprava prsičiek a hlavne nech chutí celej rodinke.Ešte dodám, že slivky som vzájomne spojila špajdlou, kým som ich robila.Potom som špajdlu vytiahla. Vďaka za komentár.-)
garanco
@Izabella929 (17.8.2016 09:20)

Ty si ale výmyselníčka - myslím to v dobrom -, s tými slivkami. Keď nám dozrejú slivky, určite urobím, dám Ti potom odozvu :-)) !
garanco
@Izabella929 (18.8.2016 21:26)

Izka, v nedeľu so ich urobila (skoro sa mi ruky zaviazali - tie kuracie prsia boli také jemné, že mi to skrúcanie trvalo dlhšie:-) ) , ale stála tá robota za to. K šunke som pridala aj plátkový syr, mäso bolo šťavnaté, veľmi chutné, aj návšteve chutilo. Ďakujem za recept, ešte ich určite niekedy urobím!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia