Kuracie prsia plnené petržlenovým maslom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento recept patrí tiež do zbierky mojich receptov pohodlného nedeľného varenia,
spravila som kuracie prsia, ktoré som naplnila koreneným petržlenovým maslom, taký
malý symbol nadchádzahúcej jari a Veľkej noci :-)
3 porcie |
20 minút príprava |
20 + 10 minút na 200 °C |
Postup- Najprv som pripravila korenené maslo, do sekáčika som dala cesnak, petržlenovú vňať, zmäknuté maslo, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, ...
- ...rozsekala na hrubo,...
- ...kuracie prso som umyla, osušila,...
- ...po dĺžke som ho priečne celé rozrezala tak, aby som dostala plát o hrúbke asi 1 cm, nenaklepala som ho...
- ...výdatne som ho potrela koreneným petržlenovým maslom, na kuracie prso som už nedávala soľ, ani korenie a cesnak, lebo už samotné maslo je výrazne slané a korenené, naplnené kuracie prso som na tesno zvinula do závitku...
- ...na tanier som položila 3 plátky schwarzwaldskej šunky, pridala som ešte jeden, lebo závitok z kuracích pŕs bol dosť dlhý a pomerne veľký,..
- ...na šunku som položila naplnený závitok,...
- ...obalila som ho šunkou na tesno,...
- ...položila do pekáčika,...
- ...pridala som očistené zemiaky pokrájané na krížalky,...
- ...preliala rozpusteným maslom,...
- ...prikryté alobalom som piekla 20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov C,...
- ...odstránila som alobal a a ešte piekla 10 minút pri tej istej teplote.
- Naplnené kuracie prsia som podávala horúce spolu so zemiakmi pečenými na masle, ktoré sa upiekli zároveň, je to veľmi chutné, také šťavnaté maslom premastené jarné jedlo s nádychom Veľkej noci, ktoré sa pomerne rýchlo a ľahko pripraví, odporúčam vrelo vyskúšať ako pohodlné nedeľné varenie, prajem vám Dobrú chuť.
|