Kuracie prsia plnené petržlenovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento recept patrí tiež do zbierky mojich receptov pohodlného nedeľného varenia, spravila som kuracie prsia, ktoré som naplnila koreneným petržlenovým maslom, taký malý symbol nadchádzahúcej jari a Veľkej noci :-)

3
porcie
20 minút
príprava
20 + 10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som pripravila korenené maslo, do sekáčika som dala cesnak, petržlenovú vňať, zmäknuté maslo, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, ...
  2. ...rozsekala na hrubo,...
  3. ...kuracie prso som umyla, osušila,...
  4. ...po dĺžke som ho priečne celé rozrezala tak, aby som dostala plát o hrúbke asi 1 cm, nenaklepala som ho...
  5. ...výdatne som ho potrela koreneným petržlenovým maslom, na kuracie prso som už nedávala soľ, ani korenie a cesnak, lebo už samotné maslo je výrazne slané a korenené, naplnené kuracie prso som na tesno zvinula do závitku...
  6. ...na tanier som položila 3 plátky schwarzwaldskej šunky, pridala som ešte jeden, lebo závitok z kuracích pŕs bol dosť dlhý a pomerne veľký,..
  7. ...na šunku som položila naplnený závitok,...
  8. ...obalila som ho šunkou na tesno,...
  9. ...položila do pekáčika,...
  10. ...pridala som očistené zemiaky pokrájané na krížalky,...
  11. ...preliala rozpusteným maslom,...
  12. ...prikryté alobalom som piekla 20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov C,...
  13. ...odstránila som alobal a a ešte piekla 10 minút pri tej istej teplote.
  14. Naplnené kuracie prsia som podávala horúce spolu so zemiakmi pečenými na masle, ktoré sa upiekli zároveň, je to veľmi chutné, také šťavnaté maslom premastené jarné jedlo s nádychom Veľkej noci, ktoré sa pomerne rýchlo a ľahko pripraví, odporúčam vrelo vyskúšať ako pohodlné nedeľné varenie, prajem vám Dobrú chuť.