Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom so šafranovým risottom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia rozrežeme naboku v polovici a otvoríme, osolíme, okoreníme a naplníme lístkami medvedieho cesnaku a kúskom masla, opäť zatvoríme.
  2. Na horúcej panvici na oleji opečieme najprv prudko obe strany, následne opekáme na miernom ohni cca 5–6 minút z každej strany. Odložíme na teplé miesto do servírovania.
  3. Risotto: V malom hrnci necháme zovrieť biele víno so šafranom, odstavíme nabok. V inom hrnci zohrejeme 1 PL olivového oleja, 1 PL masla a speníme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme ryžu a restujeme do sklovita. Zalejeme vínom so šafranom, necháme vsiaknuť do ryže a postupne za častého miešania podlievame vývarom. Takto postupne varíme a podlievame, kým ryža nevstrebe skoro všetku tekutinu.
  4. Po 15–20 minútach by mala mať ryža želanú konzistenciu, vmiešame parmezán, vypneme sporák a zjemníme 2 PL studeného masla – vmiešame už bez varu do krémovej konzistencie risotta.
  5. Risotto servírujeme na tanier s plnenými kuracími prsami, ktoré diagonálne nakrájame. Môžeme dozdobiť nasekanými lístkami medvedieho cesnaku a hoblinami parmezánu.