Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom so šafranovým risottom
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie prsia rozrežeme naboku v polovici
a otvoríme, osolíme, okoreníme a naplníme
lístkami medvedieho cesnaku a kúskom
masla, opäť zatvoríme.
- Na horúcej panvici na oleji opečieme najprv prudko obe strany, následne opekáme na miernom ohni cca 5–6 minút z každej
strany. Odložíme na teplé miesto do servírovania.
- Risotto: V malom hrnci necháme zovrieť
biele víno so šafranom, odstavíme nabok.
V inom hrnci zohrejeme 1 PL olivového
oleja, 1 PL masla a speníme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme ryžu a restujeme do sklovita.
Zalejeme vínom so šafranom, necháme
vsiaknuť do ryže
a postupne za častého miešania
podlievame vývarom. Takto postupne varíme a podlievame, kým
ryža nevstrebe skoro všetku tekutinu.
- Po 15–20 minútach by mala mať ryža želanú konzistenciu, vmiešame parmezán, vypneme
sporák a zjemníme 2 PL studeného masla –
vmiešame už bez varu do krémovej konzistencie risotta.
- Risotto servírujeme na tanier s plnenými kuracími prsami, ktoré diagonálne nakrájame. Môžeme
dozdobiť nasekanými lístkami medvedieho
cesnaku a hoblinami parmezánu.
|