Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia plnené kuracou pečeňou s jednoduchou omáčkou

Autor receptu: siuuu

Veruže sme si pochutili. Je to jednoduché, pomerne rýchlo pripravené jedlo a veľmi chutné.

2
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, obkrájame - aby vznikli pekné kúsky. Zboku narežeme a vytvoríme kapsu.
  2. Kuraciu pečeň (na 1 prsko asi 1 - 1,5 ks pečene) umyjeme, pokrájame na menšie kúsky. Pečeň zmiešame s nadrobno pokrájaným alebo prelisovaným cesnakom a posekanými čerstvými bylinkami. Zmesou naplníme kuracie prsia a uzavrieme špáradlami.
  3. Zvonku prsia ochutíme soľou a korením, položíme na pekáč pomastený olejom, aj zvrchu pokvapkáme olejom a v rúre zohriatej na 180 °C pečieme cca 20 - 25 minút, podľa hrúbky mäsa. Ak máte hrubšie kusy mäsa, odporúčam pečeň zľahka orestovať na kvapke oleja a až potom zmiešať s cesnakom a bylinkami, pretože v hrubšej časti mäsa sa pečeň nemusí úplne prepiecť.
  4. Zvyšok kuracej pečene som pokrájala na kúsky a orestovala na kvapke oleja, ochutila soľou a korením.
  5. Po upečení som mäso vybrala z panvice / pekáča (udržiavala som v teple), do výpeku som pridala med, maslo, nechala rozpustiť, pridala horčicu a smotanu, všetko som premiešala, prevarila, zredukovala na požadovanú hustotu, ochutila soľou a korením. Kúsky opečenej pečene som obalila v omáčke, zvyšok omáčky som podávala k mäsku. Posypala som čerstvým tymianom. Podávame s prílohou podľa chuti - robievam s ryžou, alebo ako rýchlovku iba s chlebíkom či čerstvou bagetkou.