Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dostala som Bio kura, vykostila som prsia a rozhodla som sa urobiť lahodné papaníčko. Naplnila som ich mrkvou, ktorú som najprv glazovala a po vychladnutí obalila petržlenovou vňaťou. Prsia som zvinula a na tesno obalila anglickou slaninou, lebo prsia samotné majú suché mäsko. Pri pečení sa krásne ochutili, zostali šťavnaté a prevzali chuť pridaného cesnaku. Zvyšok glazovanej mrkvy som podávala ako prílohu aj s dusenou ryžou. Bola to delikatesa, vyskúšajte tento receptík!

2
porcie
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bio kuriatko som naporcovala, prsia som vykostila, zbavila kože, rozrezala som ich na pláty, ktoré som osolila a uložila do pekáčika. Môžete kľudne použiť kúpené kuracie prsia z obchodu.
  2. Vytlačila som šťavu z polovice citróna.
  3. Pripravila som si petržlenovú vňať a očistila mrkvu. Petržlenovú vňať som posekala na drobno, mrkvu som pokrájala na dĺžku kuracích pŕs, hrubšiu časť som prekrojila ešte po dĺžke na polovicu.
  4. Maslo som pokrájala na asi 10 g plátky.
  5. V pekáčiku som nechala skaramelizovať kryštálový cukor, rozpustila som maslo, pridala som pripravenú mrkvu a za stáleho otáčania som ju nechala karamelizovať asi 3 - 5 minút.
  6. Priliala som horúcu vodu a citrónovú šťavu a pridala som štipku soli. Prikryté som dusila na strednom plameni - 10 minút.
  7. Potom som mrkvu ešte stále miešala do úplného odparenia tekutiny odokryté a..
  8. ...pridala som znovu trocha masla a dokončila glazovanie mrkvy - asi 2-3 minúty. Nechala som ju úplne vychladnúť. Mrkvička má zostať al dente, nesmie byť rozvarená.
  9. Očistený cesnak som pokrájala na plátky.
  10. Na kuracie prsia som nasypala pokrájanú petržlenovú vňať.
  11. Rozložila som na ne vychladnutú glazovanú mrkvičku.
  12. Pripravené kuracie prsíčka som na pevno zvinula okolo mrkvičky a husto som ich obalila tenkými plátkami anglickej slaninky. Do pekáčika som dala plátky cesnaku pod kuracie prsííčka, priliala som olej a trocha vody.
  13. Prikryté alobalom som piekla v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 20 minút, potom som ešte dopekala do červena po odstránení alobalu ešte 10 minút za prelievania výpekom.
  14. Hotové prsíčka som podávala s dusenou ryžou, podliala som ich vypečenou šťavičkou a zvyšok glazovanej mrkvičky som podávala ako delikatesnú zeleninovú prílohu. Mäsíčko je mäkkučké, jemnučké, nie je vysušené, ale krásne šťavnaté a má vynikajúcu chuť použitých surovín. Je to veľmi jemné a chuťovo výborné jedlo.