Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor

dorenika - fotkadorenika, 10. januára 2013
Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Foto: dorenika

Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave,keďže som už v BA dlho nebola a ani to nemáme v Zobraziť celý popisTieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave,keďže som už v BA dlho nebola a ani to nemáme v pláne urobila som si ich doma sama a musím sa pochváliť :D

2-3
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
80 g
6 ks
1 hrnček
4 PL
Na šalát:
3 hrnčeky
2 hrnčeky
6 PL
4-5 PL




Postup

  1. 1

    Umyte kuracie prsia si rozrežeme tak aby sa nám v strede vytvoril priestor.."na kapsičku".Do nej vtlačíme syr,sušenú rajčinu a čo najviac rukoli ako vám pôjde.Mäso z oboch strán osoľte a okoreňte. Dáme osmažiť na olivový olej. Otočíme vtedy keď je spodná časť kapsičky úplne biela-upečená.

    Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor - obrázok 1
  2. 2

    Potom opečieme aj z druhej strany.Medzi tým si pripravíme šalát.Umytú a vysušenú čerstvú bazalku a rukolu dáme do misky.V druhej si zmiešame horčicu s medom a buď to primiešate do zeleniny alebo dresingom šalát len prelejete na tanieri.

    Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

tiginko
nemyslíš tou reštikou náhodou Corleone v DNV? Lebo tam som si obľúbila toto jedlo aj ja, a tiež ho robievam aj doma. Je to fakt dobrota :-)
dorenika
@tiginko no jasne a k tomu tie ich parmazanove zemiaky s bylinkovym maslom,si z dnv?lebo ja ano:)
tiginko
tie sú super, aj keď ja si prílohy nedávam, len ochutnávam od ostatných. Bohate mi stačia tie ich veľké porcie so zeleninou. Som, niekedy si zamávame ;-)
2010
Velmi pekny recept vyskusam, len budem musiet asi trochu zmenit postup lebo u nas vacsina kuracich prs je velkych -hrubych , treba vyskusat jedno, ci sa da len opiect ale treba podusit vo vyvare a potom dat pod grill.:-)
dorenika
@2010 no ja by som brala aj vacsie ale nemali,tam kde som to jedla su tie prsia uplne obrovske ale nemaju taku hnedu "kôrku"
tiginko
ja som sa tiez bala, ci sa prepecu,nemala som prave najmensie prsia - myslim kuracie :-)...tak som po opekani na panvici supla na 220 stupnov pod alobal do truby, tusim na nejakych 10 min. A boli super, stavnate a spravne prepecene. Ja ich millujem s grilovanou zeleninou na cesnaku, pokvapkanou balzamikovou redukciou...vrrrrrr.
elixir
Veľmi pekné, dala by som si hneď... :) Kuracinka je u nás často, tak toto bude ďalší spôsob, ktorý vyskúšam.
dorenika
myslim ze sa tu mihol aj nazor ze by to ani prasa nejedlo :D
dorenika
@elixir no mne vsetky komenty chodia na mail takze asi nie :D zrejme to admin zmazal za porusienie pravidiel,to viete neoplati sa povedat ze rizoto sa nerobi z dlhozrnnej ryze :D
slavka2012
Krasny recept, v sobotu mam hosti, vyskusam. Tie parmazanove zemiaky su pecene?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia