Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto som ich naplnila bylinkovým maslom a obalila som ich v schwarzwaldskej šunke, výsledok bol vynikajúci.

2
porcie
10 minút
príprava
20/10 minút
na 180/200 °C

Postup

  1. Bylinkové maslo som pripravila vopred zmiešaním zmäknutého masla, citrónovej šťavy, posekanej petržlenovej vňate, nastrúhaného údeného ovčieho syra, soli a čerstvo mletého čierneho korenia, sformovala som ho do valčeka a odložila som ho do mrazničky, aby stuhlo.
  2. Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou utierkou.
  3. Ostrým nožom som spravila do mäska hlboký rez pozdľžne, tak aby som neprerezala mäsko nikde a otvor som rozšírila tak, aby bol dostatočne veľký na vloženie valčeka z bylinkového masla.
  4. Kuracie prsia som naplnila bylinkovým maslom a mäsko som spojila a istila ešte mäsovou ihlou. Nesolila som, lebo náplň i šunka sú dosť slané.
  5. Plátky Schwarzwaldskej šunky som položila vedľa seba tak, aby sa čiastočne prekrývali a...
  6. ...obalila som ňou naplnené kuracie prsia.
  7. Na spodok pekáčika som rozložila zemiaky pokrájané na plátky o hrúbke asi 3 - 4 mm, poliala som ich olejom, ale nesolila som ich, lebo šunka je slaná dosť a počas pečenia pustí chuť i soľ.
  8. Na zemiaky som položila pripravené kuracie prsia.
  9. Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 20 minút, potom som zvýšila teplotu na 200 stupňov na 10 minút, aby sa pekne do červena zapiekli a celé mäsko bolo dobre prepečené. Niečo bylinkového masla síce vytečie, ale ochutí správne aj zemiaky.
  10. Podávala som horúce, kuracie prsia sú veľmi šťavnaté, majú vynikajúcu údenú chuť, odporúčam vyskúšať, jednoduché, rýchle a dobré. Dobrú chuť prajem!