Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené,
preto som ich naplnila bylinkovým maslom a obalila som ich v schwarzwaldskej šunke,
výsledok bol vynikajúci.
2 porcie |
10 minút príprava |
20/10 minút na 180/200 °C |
Postup
- Bylinkové maslo som pripravila vopred zmiešaním zmäknutého masla, citrónovej šťavy, posekanej petržlenovej vňate, nastrúhaného údeného ovčieho syra, soli a čerstvo mletého čierneho korenia, sformovala som ho do valčeka a odložila som ho do mrazničky, aby stuhlo.
- Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou utierkou.
- Ostrým nožom som spravila do mäska hlboký rez pozdľžne, tak aby som neprerezala mäsko nikde a otvor som rozšírila tak, aby bol dostatočne veľký na vloženie valčeka z bylinkového masla.
- Kuracie prsia som naplnila bylinkovým maslom a mäsko som spojila a istila ešte mäsovou ihlou. Nesolila som, lebo náplň i šunka sú dosť slané.
- Plátky Schwarzwaldskej šunky som položila vedľa seba tak, aby sa čiastočne prekrývali a...
- ...obalila som ňou naplnené kuracie prsia.
- Na spodok pekáčika som rozložila zemiaky pokrájané na plátky o hrúbke asi 3 - 4 mm, poliala som ich olejom, ale nesolila som ich, lebo šunka je slaná dosť a počas pečenia pustí chuť i soľ.
- Na zemiaky som položila pripravené kuracie prsia.
- Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 20 minút, potom som zvýšila teplotu na 200 stupňov na 10 minút, aby sa pekne do červena zapiekli a celé mäsko bolo dobre prepečené. Niečo bylinkového masla síce vytečie, ale ochutí správne aj zemiaky.
- Podávala som horúce, kuracie prsia sú veľmi šťavnaté, majú vynikajúcu údenú chuť, odporúčam vyskúšať, jednoduché, rýchle a dobré. Dobrú chuť prajem!