Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke fotorecept

pusta - fotkapusta, 10. marca 2014
Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept)
Foto: pusta

Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto som ich naplnila bylinkovým maslom a obalila som ich Zobraziť celý popisRozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto som ich naplnila bylinkovým maslom a obalila som ich v schwarzwaldskej šunke, výsledok bol vynikajúci.

2
porcie
10 minút
príprava
20/10 minút
na 180/200 °C

Suroviny

300 g
100 g
100 g
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Bylinkové maslo som pripravila vopred zmiešaním zmäknutého masla, citrónovej šťavy, posekanej petržlenovej vňate, nastrúhaného údeného ovčieho syra, soli a čerstvo mletého čierneho korenia, sformovala som ho do valčeka a odložila som ho do mrazničky, aby stuhlo.

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou utierkou.

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ostrým nožom som spravila do mäska hlboký rez pozdľžne, tak aby som neprerezala mäsko nikde a otvor som rozšírila tak, aby bol dostatočne veľký na vloženie valčeka z bylinkového masla.

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie prsia som naplnila bylinkovým maslom a mäsko som spojila a istila ešte mäsovou ihlou. Nesolila som, lebo náplň i šunka sú dosť slané.

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plátky Schwarzwaldskej šunky som položila vedľa seba tak, aby sa čiastočne prekrývali a...

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...obalila som ňou naplnené kuracie prsia.

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na spodok pekáčika som rozložila zemiaky pokrájané na plátky o hrúbke asi 3 - 4 mm, poliala som ich olejom, ale nesolila som ich, lebo šunka je slaná dosť a počas pečenia pustí chuť i soľ.

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na zemiaky som položila pripravené kuracie prsia.

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 20 minút, potom som zvýšila teplotu na 200 stupňov na 10 minút, aby sa pekne do červena zapiekli a celé mäsko bolo dobre prepečené. Niečo bylinkového masla síce vytečie, ale ochutí správne aj zemiaky.

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávala som horúce, kuracie prsia sú veľmi šťavnaté, majú vynikajúcu údenú chuť, odporúčam vyskúšať, jednoduché, rýchle a dobré. Dobrú chuť prajem!

    Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

monniee
Moja babička z Poľska plnila takto kuracie prsia maslom. Boli lahodné :)
megdesign
@pusta ináč.... kolko hentakých jednakých obrusov máš doma? Bo už asi 25 foto ma jednaký podklad.... By moja Babka /Stará mama/ povedali: "To aj sem-tam opratuo?"
tiginko
musím sa @pusta zastať .... kde vidíš obrus? Ja mám stôl, resp. pracovnú dosku stále rovnakú, ťažko ju prať. Už to fakt preháňaš chlapče. Niekedy mlčať je zlato...
havino
@megdesing , tie srandičky do pusty Ti vážne nepristanú, ved si dospelý muž, či stále nie? na silu vymýšľaš chu... iny, ktoré ani nie sú a ani neboli. Vodka? či len radosť rypkať?
jerica
výborné, k tomu ne je čo dodať :-) v jednoduchosti a chuti je krása .
pusta
@monniee , tvoja drahá babička vedela, že maslom plnené kura po pečení bude lahodné :-)
@tiginko , úprimne ti dakujem.:-)
@havino - tánička drahá moja, ja s tebou súhlasím a veľmi pekne ti dakujem. :-)
@jerica milá, to ma veľmi teší. :-) dakujem.
alex37
@pusta , mne sa tento tvoj recept s bylinkovým maslom páči, určite to maslo tam spraví svoje a navrchu schwarzwald to nemá chybu, KK *****
megdesign
@tiginko zeby na poslednej a aj uvodnej fotke bola doska pracovna? Nosim sice okuliare do dialky, ale zeby som bol az taky slepy...?

@havino to druhe :D Poznas slovenske prislovie: "Kto do teba kamenom, ......"?
hanak
@pusta , recept sa mi páči, jednoduché a určite aj chutné. @megdesign , zdá sa mi, že si v kuse pod vplyvom nejakej "marišky" alebo poľskej vodky. Takto blbnúť večer aj dopoludnia......Škoda. Spamätaj sa!
hanak
@kukulienka , odtiaľ potiaľ! Si vynikajúca kuchárka, veľmi si Ťa vážim, ja @pustu tiež nezbožňujem tak isto ako Ty, ale nalejme si čistého vínečka. @pusta podala @megdesignovi ruku, a on jej neustále pľuje do ksichtu. To sa Ti, milá @kukulienka zdá fér?
kukulienka71
@hanak ,ďakujem za ocenenie...fér sa mi zdá,keď niekto napíše svoj názor pod vlastným nickom,takže v tomto smere si aj @megdesigna vážim viac ako @pustu !!!!!! Platí,čo som písala pred pár dňami:Pusta sa pod svojím nickom teraz zalieča a zloba a nadávky(aj Megovi) z nej idú pod inými nickmi.Čo ste slepí????????
megdesign
@hanak :) Nie neboj sa, pijem St. Nicolaus, ked tak... a "marišku" mam ked tak len staru mamu :P
Kto mi co podal???? Ty by si sa mal asi spamatat :)

Apropó, a odkial pokial teda? :D
megdesign
@kukulienka oni to pochopia.... casom... Kaslime teda teraz na to.

@pusta , mas pekny orazovy obrus, asi oblubeny, ked je pod kazdym tvojim tanierom tu na vareche. Moze byt? :)
pusta
@alex37 , to ma naozaj teší. dakujem za pochvalu i za uloženie do kk.
@hanak , som rada :-) dakujem.
hanak
@kukulienka a @megdesign , ďakujem za milé komentáre. Zdôrazňujem Vám, nie som v žiadnom prípade @pustin "riťolez". @megdesign , či je to už Nicolaus alebo hocičo iné, je to fuk! Poznám to na sebe. Viem, čo za k......y dokážem stvoriť, keď som pod vplyvom..........Ale zdôrazňujem Ti, odtytopotyto! A trochu by si mohol prižmúriť oko pri potrebe odoslať svoj komentár osobe, ktorá by Ti mohla byť pomaly starou mamou. A kto Ti čo podal? Pozri si všetky komentáre k @puste a @pustin e posledné komontáre k @marcellinovi !
hanak
@megdesign , v niečom máš pravdu. Mňa tiež nikto nepresvädči, že @pusta a @zajac nie sú jedna a ta istá osoba. Ten štýl písania....pusta nie je veľký stratég. Ale kuchárka je dobrá. A určite nemá len jeden obrus. Marcel, veď to sú už vyložene taľafatky. Hľadanie, kde by som mohol zaútočiť? Zdáš sa mi nadpriemerne inteligentný, aby si to nevedel pochopiť: alebo, Nicolaus Ti tomu bráni?
kukulienka71
@hanak ,inak nechápem,prečo si na mňa tak vyskočil?ja som len potvrdila @megdesignovi ,že dobre vidí,aj ja tam vidím obrus,aj ja ti ďakujem za milý koment,pekný deň ti prajem:-)
hanak
@kukulienka , nie som si vedomí, že by som na Teba vyskočil. Na Teba by som si to určite nedovolil. Si moja obľúbená @kukulienka , a veľmi si vážim Tvoj prínos tu na @vareche.Ale aj tak,@megdesign by sa mal trošíčku krotiť. Správa sa ako nevybúrený žrebec. Nemyslíš????
stacy77777
Recept jednoduchý a určite chutný,brala by som,fakt. Hmmmm,tak rozmýšľam,že ja vždy fotím jedlo a zákusky na tom istom pulte,musím starkému navrhnúť,aby sme konečne zmenili kuchyňu...:-)
kukulienka71
@hanak ,pochopila som ten tvoj prvý koment,že mi chceš stanoviť hranice...ale ak tomu tak nie je,tak OK;-)@megdesign by sa aj podľa mňa mohol krotiť,vidieť,že on taktiku nemá žiadnu:-)))@megdesign ,choď sa búriť mimo Varechy,lebo si tu narobíš zbytočne nepriateľov;-)
hanak
@kukulienka , veľmi si to vážim, že sme sa pochopili. Je mi cťou, ja som Ľudo, ak Ti to nevadí. @megdesign a nemôžeme až tak "zatracovať" a posielať ho preč, veď čo by to tu už len bola bez neho za debata? @megdesign je už neoddelitelnou súčaťou @varechy , len ho trba trochu krotiť
medulienka122
kuracie prsia takto upravené sú určite chutné, @pusta , presne kvôli takýmto "inteligentom" som sa odhlásila z Varechy, ale vidím, že po dvoch rokoch sa tu nič nezmenilo, bohužiaľ :(., ja žiadny obrus nevidím, nie je čo riešiť, ja ti dávam 5* a ide do kk
concord
Recept je to dobrý ale nemôžem súhlasiť s názvom bylinkové maslo. Bylinkové maslo sa pripravuje zo zmesi na droibnoi pokrájaných byliniek(šalvia, ligurček, medovka lekárska, mäta, petržľanová vnať a pod.) Toto je maslo len s pridanou petržľanovou vňaťou . Do bylinkového masla sa nepridáva citrónová šťava pokiaľ ju chceme dať do mrazáku a použiť ju mimo sezóny. V tomto prípade akceptujem že si tam ju dala, lebo niekto kura pred pečením potrie zmesou s citrónovou šťavou.
kukulienka71
@hanak ,Iveta,teší ma!aj môjho otecka volala mama Ľudo,inak to bol Lajos:-)som si istá,že @megdesign pochopí pointu tejto dnešnej debaty a bude nám už len spríjemňovať tu strávené chvíle:-)
pusta
dakujem za všetky pekné komentáre k receptu :-)
sracz
... a ďalší "gustušný" 5* rcp, milá @pusta naviac s mojimi obľúbenými plnými prsiami! Ktorý/ktorá si chce u mňa šplhnúť, pripraví mi Tebe podobnú lahôdku!
sracz
... ach jaj! Ospravedlňujem sa Ti, @pusta milá, za preklep, teda nedoklep! Chcel som napísať ... plnenými prsiami (nie plnými)! Hladnému kancovi sa o kukurici sníva! -:)))
pusta
milý@sracz , v pohode, ten tvoj preklep som si vôbec nevšimla, až teraz. je napokon veľmi vtipný :-)
teší ma, že sa ti receptík páči.
dakujem za milé slová i 5*****
pusta
dakujem za všetky milé komenty k danému receptu
alex37
...vyskúšané, bylinkové maslo výborné, len prsia som mala na plátky tak som nevedela spraviť kapsičku, ale som preložila plátok mäsa a obalila v schwarzwaldskej šunke a zemiaky som predvarila.


pusta
@alex37 , aj tak sa dá a je to super :-)
dakujem za vyskúšanie a pochvalu i krásne foto, ktoré si pridala.
jozka2
Strasne si prajem aby moj syn mal aspon polovicu volneho casu z toho ako ma megdesign.Ak po Pustej slape pre jej udajne kryte niki,nech sa vyjadruje k veci,ale nikto nema z nas pravo slapat po dostojnosti ineho a uz nie clovek ktory este nic v zivote nedokazal,lebo je mlady amoze byt jej vnuk.Vsetko,ale zalezi na vychove s tym nic nenarobis.
pusta
@jozka2 , ale toto nie je komentár k receptu.
čo to tu splietaš a rozdúchavaš? prečo to robíš? ak máš diskrepanciu s niekym, napíš mu to priamo alebo do TS!!!
nie pod môj recept.
dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia