Kuracie prsia

Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: siuuu

Mimoriadne chutné papaníčko, napriek tomu, že išlo o taký "recyklačný" recept typu čo chladnička dala.

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a odrežeme malé časti, tak, aby sme dostali 4 pekné kúsky. Každý kúsok zvrchu v strede narežeme a vytvoríme kapsu (viď foto).
  2. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a pokrájame na drobno. Bryndzu rozmiešame, ak je príliš tuhá, pridáme jogurt. Ochutíme zľahka soľou a korením, pridáme pokrájaný medvedí cesnak a dobre premiešame. Zmes rovnomerne rozdelíme do vytvorených otvorov v kuracích prsiach a zvrchu zarovnáme. Každý kus naplnených pŕs obalíme sušenou šunkou.
  3. Sprudka opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán na panvici. Potom prsia dopečieme v rúre vyhriatej na 180 °C ešte cca 15-20 minút, v závislosti od hrúbky mäsa.
  4. Po upečení som mäso vybrala z panvice, do výpeku som pridala maslo a ešte kúsok bryndze, nechala som rozpustiť a postupne som pridávala smotanu - toľko, aby bola konzistencia omáčky tak akurát, po prevarení. Podávame s prílohou podľa chuti - ja som tentoraz podávala s ryžou.