Kuracie prsia
Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: siuuu
Mimoriadne chutné papaníčko, napriek tomu, že išlo o taký "recyklačný" recept typu čo chladnička dala.
4 porcie |
15 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a odrežeme malé časti, tak, aby sme dostali 4 pekné kúsky. Každý kúsok zvrchu v strede narežeme a vytvoríme kapsu (viď foto).
- Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a pokrájame na drobno. Bryndzu rozmiešame, ak je príliš tuhá, pridáme jogurt. Ochutíme zľahka soľou a korením, pridáme pokrájaný medvedí cesnak a dobre premiešame. Zmes rovnomerne rozdelíme do vytvorených otvorov v kuracích prsiach a zvrchu zarovnáme. Každý kus naplnených pŕs obalíme sušenou šunkou.
- Sprudka opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán na panvici. Potom prsia dopečieme v rúre vyhriatej na 180 °C ešte cca 15-20 minút, v závislosti od hrúbky mäsa.
- Po upečení som mäso vybrala z panvice, do výpeku som pridala maslo a ešte kúsok bryndze, nechala som rozpustiť a postupne som pridávala smotanu - toľko, aby bola konzistencia omáčky tak akurát, po prevarení. Podávame s prílohou podľa chuti - ja som tentoraz podávala s ryžou.