Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia obložené so šunkou, syrom a broskyňou

martin2002 - fotkamartin2002, 17. apríla 2017

Veľmi chutný a celkom jednoduchý, dajme tomu nedeľný obed:DD.

10
porcií
30 minút
príprava
45-60 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
podľa potreby
podľa potreby
20 dkg (pražská, dusená, kuracia, ..)
20 dkg
1 veľký pohár
1 PL
 kúsok
podľa potreby
Príloha:
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme vcelku, nakrájame na rezne a mierne naklepeme. Naklepané osolíme, môžeme okoreniť. Dáme sprudka opiecť na panvici s olejom. Opečené dáme na plech a pečieme asi 1/2hodiny. Po asi 1/2hod. pečenia na každý rezeň dáme plátok šunky, polovičku broskyne a strúhaný alebo plátkový syr. Zapekáme asi 10 min. Po upečení šťavu zlejeme do hrnca, zahustíme trochou hladkej múky, zmiešanej s trochou vody, necháme povariť. Zjemníme maslom, podľa potreby dolejeme vodu (koľko chceme omáčky) a osolíme podľa seba. Podávame napr. s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou, ale najlepšia je asi dusená ryža. Prajem Vám dobrú chuť. :D

    Kuracie prsia obložené so šunkou, syrom a broskyňou - obrázok 1

Diskusia k receptu

petrkluc
Když nevíš co s tím, nasyp tam sýra. anebo recept typický pro závodní jídelny nebo restaurace třetí a nižší cenové.
arnilka
veľmi pekný receptík, ale tým kuracím prsiam stačí po opečení na panvici podstatne kratší čas na pečenie v rúre (postačilo by im len zapečenie so syrom), aby neboli vysušené.
@Martin2002 , neber to ako kritiku, len ako dobre mienenú malú radu :-)
*****
kukulienka71
Pripájam sa k vyššie uvedenému komentu od @arnilka.
Ešte mi ale, prosím, prezraď, odkiaľ čerpáš recepty? Tieto klasiky minulého režimu sa mi vôbec nehodia k 15 ročnému mladíkovi, ktorého tak baví varenie. Máme internetový vek, všade plno relácií, videí a super receptov od známych a šikovných kuchárov (aj Jamie Oliver začínal veľmi mladučký), od ktorých môžeš čerpať množstvo inšpirácií a pridať vlastnú inováciu povedzme.
Ak tvoja mamka a babina tvojimi učiteľkami neboli, naozaj neviem, odkiaľ tá domáca kuchyňa s neadekvátnymi postupmi. Rozhliadni sa, zmeň smer a užívaj si varenie a pečenie rozumnejšie a hlavne veľa študuj, čo, s čím, ako a prečo tak robiť. Myslím, že budeš viac úspešný potom nielen tu, ale aj sám pre seba.
Prajem ti otvorenú myseľ a nech ťa nadšenie neopúšťa.
bubaya
Pred 20 rokmi to bolo v Matejovi niečo epes-rápes - Susedova morka - morčacie s broskyňou. Alebo so syrom a šunkou - Zasnežený Paradajz. Tak toto bude Zasnežené kura?
mirop
Tato hroza sa zas vynorila zo smetiska dejin...
martin2002
@Kukulienka71 (17.4.2017 11:57)
cerpam recepty, z noriem a receptur alebo z hlavy a vlastnych skusenosti, kedze chcem ist na hotelovu SS, a hrozne ma bavi varit a piect. Dakujem za pozit.koment.::DDDD
mirop
ano tvoje recepty su ako z dob, kedy sa varilo podla noriem, ale to ty ako 15 rocny chlapec si nemozes pamatat :D
kukulienka71
Bože, veď ho už nechajte! Má 15, život ďaleko pred sebou, ja som v jeho veku nevedela uvariť ani štrvtinu z toho, čo on. Hlavne, že ho to baví a smer si nájde sám iste dobrý, len potrebuje správne podnety a tie ho iste čakajú. Kto z vás dokázal v jeho veku urobiť komplet menu??
ziegelfeld1968
@Kukulienka71 (18.4.2017 10:23)
Presne ako píšeš. Mladého chalana, ktorý tu experimentuje podľa svojho gusta zo všeobecne známymi jedlami a receptúrou tu poniektorí kritizujú ale nad experimentmi jedného nemenovaného experimentátora z Nitry tú híkajú od nadšenia.

evanaaa
Verím chlapcovi, že má 15, že ho varenie baví, že je to jeho práca....a to, že varí starú klasiku, asi preto, lebo sa u nich doma tak varieva, neskôr, ak ho prijmú tam, kde má v úmysle ísť študovať, si osvojí aj iné, modernejšie recepty a jedlá, pochopí, že aj v gastronómii sa treba riadiť pokrokom. Inak, priznám sa - aj ja som za klasiku, varím väčšinou jedlá, ktoré varievala ešte moja mama, aj keď sem-tam siahnem po niečom nevyskúšanom a riskujem :). Len prosím vás, neodraďte mladého chlapca prílišnou kritikou, boli tu takí ako on už viacerí a celkom schopní.....pripájam sa k tomu, čo píše @Kukulienka71.
irci
Zlatko, nenechaj sa odradiť nepríjemnými komentármi k Tvojim receptíkom. Veď ak sa niekomu Tvoj recept nepáči, nemusí sa podľa neho riadiť. Je toľko ingrediencií, ktorými sa dá aj tento recept upraviť... Ja sama som vychovala troch synov (31, 29, 25 r.) a oceňujem každú ich snahu, čo sa týka varenia. Aj keď niekedy im to nevýjde tak, ako si to predstavujem ja, pochvala ich neminie. Veď sa učia a život majú pred sebou...
martin2002
@Kukulienka71 (18.4.2017 10:23)
Dakujem krasne za komentar, aj za obranu:D, ale v poho. Tým ludom, ktorým sa moje rcp.nepacia proste neriesim.
martin2002
@Irci (21.4.2017 07:22)
Dakujem velmi pekne. A ako som uz pisal predoslom komentari, neodradza ma to. Totiz ludia su rozni. Ked idete do praxe, s týmto sa ratat jednoducho musíííí. Dakujem este raz:D