Kuracie prsia na tekvicovej „caponate“ (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Mäso osušíme, osolíme a opečieme dozlatista. Presunieme do pekáča a na každý kus dáme plátok masla. Pečieme asi 10 minút v rúre.

  2. Medzitým očistíme všetku zeleninu a nakrájame nadrobno. Hrozienka namočíme. V panvici rozpálime olivový olej, pridáme papriku, zeler, šalotku, hrozienka a tekvicu. Opekáme dozlata, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s kurčaťom.

  3. Olivy nasekáme a spolu s petržlenovou vňaťou a orieškami dáme do panvice. Dochutíme tekvicovým olejom a podávame s kurčaťom.