Kuracie prsia na spôsob číny (fotorecept)

Autor receptu: miskalka1

Kuracie prsia s rôznou zeleninou pripravujem najradšej. Dnes som použila zeleninovú čínsku zmes. Niektoré množstvá neuvádzam lebo všetko robím od oka, tak každý podľa svojej chuti.

40 minút
príprava

Postup

  1. Zmiešame si vajce s cca 1 PL sojovej omáčky, soľou a múkou. (originál tam mal isť solamyl ale ten som nemala tak som tam dala múku) Kuracie prsia si nakrájame na večšie kocky a zmiešame s touto zmesou.
  2. Na panvici si kuracie kúsky poriadne opečieme z každej strany. Ja olej na panvicu nepoužívam, nakoľko mám panvicu na ktorú olej nie je potrebný. Je celkom dobré, keď použijete na opekanie mäska olej, si tieto kúsky dať na servitku aby prebytočny olej vypila.
  3. Keď máme všetky kúsky opečené, dáme si do panvice zeleninovú zmes. Pridáme k nej orientálne korenie a nastrúhaný zázvor. Dusíme tak cca 10-15 min kým je zeleninka mäkká.
  4. Potom pridáme k zeleninke opečené mäso a podlejem cca 1 deci bieleho suchého vína. Premiešame a chvíľu spolu povaríme. A je to hotovo. Keď sa vám zdá, že je jedlo bez šťavy, rozpustite si kusok zo zeleninového bujónu s horúcou vodou podlejte a ešte chvíľu povarte. Ja som zároveň varila aj zeleninovú polievku tak som to trošku podliala ňou. Podávame napríklad s ryžou. Dobrú chuť.