Kuracie prsia na sherry omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 8. augusta 2009
Kuracie prsia na sherry omáčke

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

18 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
400 g
200 g
200 g
100 g
0,5 dl
500 g
0,5 dl
1 dl
3
50 g




Postup

  1. 1

    Omáčka: Kuracie kosti opečieme do hneda, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zarestujeme, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vodou a pridáme sherry a varíme asi 3 hodiny na miernom ohni. Po uvarení všetko precedíme, pridáme šľahačku, dochutíme korením, soľou. Čím dlhšie varíme, tým je omáčka silnejšia.

  2. 2

    Kurací fáš: Časť kuracích pŕs rozmixujeme v mixéri, pridáme žĺtky, soľ, brandy Matyšák, biele korenie, trošku šľahačky a vymixujeme na pastu.

  3. 3

    Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a potrieme kuracím fášom. Pozdĺž kuracích pŕs priložíme na jemné rezance nakrájanú obvarenú a jemne posolenú mrkvu a pór a zvinieme.

  4. 4

    Rozprestrieme sieťku a jemnou vrstvou na ňu natrieme kurací fáš a zabalíme doň naplnené kuracie prsia. Takto zavinuté kuracie prsia pečieme na 180 °C asi 18 minút.

  5. 5

    Náš tip: Fáš je niekdajšie označenie miešaniny, spravidla z mletého mäsa (fašírka) s vajcami, žemľami, strúhankou a korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia