Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: katarina22

Recept vznikol na rýchlo, štýlom - čo chladnička dala. Recept je jednoduchý, časovo nenáročný, vhodný na rýchle a chutné obedy.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na začiatku som si zapla rúru , dala ju vyhriať na 180 °C. Recept je tak rýchly, že skutočne na začiatku môžme smelo hneď zapnúť rúru. Kuracie prsia som si očistila, z oboch strán osolila a poukladala som ich na plech. Zemiaky som si nakrájala a naukladala medzi kuracinku. Mäsko som dôkladne potrela rozpusteným maslom, zvyškom masla som pokvapkala aj zemiaky.
  2. Zemiaky som osolila , posypala rascou, kuracie som posypala parmezánom. Kvalitný parmezán je naozaj výrazný syr, preto ho veľa netreba, aj keď ja ho mám veľmi rada, preto som ho dala viac. Podliala som to 1 dcl vody a prikryla som to alobalom. Takto pripravené mäso som nechala piecť 30 minút.
  3. Kým sa mäso pieklo, začala som pripravovať cesnakový dip. Nikdy som ešte žiadny neskúšala, ale tento je ozaj vynikajúci. Našla som ho v kuchárskej knižke, na ktorú už u mňa sadal prach.
  4. Na prípravu dipu zmiešame jogurt, med, horčicu, cesnak (mala som pripraveného viac , ale dávala som ho postupne a úplne stačí 4-5 strúčikov). Dochutíme to soľou a štipkou čierneho korenia. Dip dáme odstáť do chladničky, aj keď len na chvíľku.
  5. Na zeleninovú prílohu som použila mrkvu , petržlen, cibuľu a cuketu. Všeobecne koreňová zelenina pripravená len na masle je veľmi chutná.
  6. Na panvici som si rozpustila maslo, pridala najskôr mrkvu a petržlen a nechala za občasného miešanie asi 5-7 minút na panvici. Neskôr som pridala cuketu a cibuľu (cibuľu preto neskôr, pretože mám rada, ak nie je úplne namäkko). Zeleninu som posolila a pridala som k nej asi 2-3 PL sójovej omáčky (ale každému podľa chuti samozrejme).
  7. Po 30 minútach som mäso vytiahla z rúry , dala som dole alobal a vrátila na 5 minút do rúry.
  8. A o 5 minút hotovo. Dip vychladený, zeleninka hotová , mäsko tiež. Dobrú chuť :)