Kuracie prsia na horčicovo-smotanovej omáčke fotorecept

lorelai81 - fotkalorelai81, 2. júna 2013
Kuracie prsia na horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept)
Foto: lorelai81

Jedlo ktoré zvyknem variť len raz za čas ako nedeľný obed,keďže je z kategórie "nezdravých" :)))

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 ml
180 g
180 ml
3 PL
2 PL
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na pásiky,cesnak na plátky. V hrnci zohrejeme olivový olej,pridáme cesnak,mäso ktoré si poopekáme do "biela".Pridáme koreniny.Nové korenie,celé čierne korenie,2 bobkové listy,červenú papriku,gyros,soľ,štipku čili,garam masalu namiesto nej môžte použiť kari korenie.S gyrosom a garam masalou opatrne,aby ste to neprekorenili :)množstvá dávam podľa chuti od oka...

    Kuracie prsia na horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podlejeme kuracím vývarom a dusíme do mäkka.

    Kuracie prsia na horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäsko mäkké pridáme horčicu,kyslú smotanu a smotanu na varenie v ktorej sme si rozmiešali hladkú múku. Horčicu a smotanu nedávam priamo z chladničky aby sa nám nezrazili v omáčke. Chvíľku povaríme a hotovo.

    Kuracie prsia na horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako príloha sa najviac hodia opekané zemiaky. Prajem dobrú chuť :)

    Kuracie prsia na horčicovo-smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

aszabka
na kuracích prsiach nevidím nič nezdravé :) a ak, tak občas hrešiť treba, vyzerá to chutne..
tiginko
ja na tom nevidím nič moc nezdravé, teda ak to kura nie je z nezdravého chovu a napichané antibiotikami. Pochvala za neprítomnosť bujónov a vegiet...Jediné čo mne sa veľmi nepozdáva, sú prekombinované chute: horčica, garam masala, bobkový list, cesnak, gyros... to je podľa mňa priveľa rôznorodých chutí a vôní v jednom jedle....
evanaaa
Dobré nie je zlé.....len nekombinujem cesnak so smotanou, tiež by som vynechala niektoré tie koreniny, ináč, kuracie na smotane robievam, ale s cestovinami, tie opečené zemiačky vypadajú chutne, ale dala by som ich ako prílohu k niečomu inému ( alebo zjedla len tak). Proste, niečo vynechať, iné pridať a je to fajn.
mamatata2
Mňam, keby si k tomu mala ako prílohu haluštičky, môj muž by Ťa aj na rukách nosil. =:)))).
lorelai81
Tento recept som robila "po pamäti" a pridala bobkový list a garam
masalu ktoré tam nemajú byť, keď sa budú dať editovať recepty tak to opravím :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia