Kuracie prsia balené v liste kostihoja (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Ako inšpirácia pre tých,čo nevedia že Kostihoj lekársky sa môže využívať aj v kuchyni...a takýmto chytrím spôsobom využíva jeho liečivé účinky celá rodinka ;-D

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nazbierajte trocha väčšie,zdravé listy Kostihoja,niekde v čistom prostredí.Ja ich mám v záhrade :-) Nech vás neodradí,že sú chlpaté,ono sa to potom nebude dať cítiť ;-)
  2. Každý list zvlášť ponoríme na chvíločku do dobre horúcej vody(nie vriacej,list nema zostat ako handra!) aby trocha zmäkol a prstami rozpučíme stopku listu,tam kde je hrubšia...
  3. Potom opatrne skrčíme list,aby sa nám lahšie krútil :-) kedže list Kostihoja je tvrdý a môže sa lámať.
  4. Jednu stranu,čiže polku pŕs si pokrájame po šírke na 6 kúskov.Osolíme,okoreníme a do každého jedného listu zakrútime kúsok...
  5. Rolky môžte istiť špáratkom,ale nemusíte.Potom každé zvlášť pomúčime,aby sa cestíčko naň lepšie prilepilo ;-)
  6. A teraz si zamiešame cestíčko,rozohrejeme olej a po jednom ponamáčané rolky-závitky,kladieme do horúceho oleja...Ja som ich máčala do cestíčka rukou,je to najjednoduchšie :-))
  7. Po vložení špáratká vytiahneme a rolky vysmažíme na strednom ohni z oboch strán do zlatista.Hotové vykladáme na kuchynský papier,aby odsal prebytočný tuk.
  8. Podávame podla chuti..so zemiakmi,s ryžou atdˇ... Toto je jedna z možností,ako použit Kostihoj..a dalšie "kulinárske možnosti" už nechám na vás ;-) Surový chutí skoro ako uhorka,takže na jemno nakrájané listy sú super do šalátov.