Kuracie prsia balené v liste kostihoja (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Ako inšpirácia pre tých,čo nevedia že Kostihoj lekársky sa môže využívať aj v kuchyni...a takýmto chytrím spôsobom využíva jeho liečivé účinky celá rodinka ;-D
Postup
- Nazbierajte trocha väčšie,zdravé listy Kostihoja,niekde v čistom prostredí.Ja ich mám v záhrade :-) Nech vás neodradí,že sú chlpaté,ono sa to potom nebude dať cítiť ;-)
- Každý list zvlášť ponoríme na chvíločku do dobre horúcej vody(nie vriacej,list nema zostat ako handra!) aby trocha zmäkol a prstami rozpučíme stopku listu,tam kde je hrubšia...
- Potom opatrne skrčíme list,aby sa nám lahšie krútil :-) kedže list Kostihoja je tvrdý a môže sa lámať.
- Jednu stranu,čiže polku pŕs si pokrájame po šírke na 6 kúskov.Osolíme,okoreníme a do každého jedného listu zakrútime kúsok...
- Rolky môžte istiť špáratkom,ale nemusíte.Potom každé zvlášť pomúčime,aby sa cestíčko naň lepšie prilepilo ;-)
- A teraz si zamiešame cestíčko,rozohrejeme olej a po jednom ponamáčané rolky-závitky,kladieme do horúceho oleja...Ja som ich máčala do cestíčka rukou,je to najjednoduchšie :-))
- Po vložení špáratká vytiahneme a rolky vysmažíme na strednom ohni z oboch strán do zlatista.Hotové vykladáme na kuchynský papier,aby odsal prebytočný tuk.
- Podávame podla chuti..so zemiakmi,s ryžou atdˇ...
Toto je jedna z možností,ako použit Kostihoj..a dalšie "kulinárske možnosti" už nechám na vás ;-)
Surový chutí skoro ako uhorka,takže na jemno nakrájané listy sú super do šalátov.