Kuracie pečienky v slaninovom kožúšku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Je pravda, že pečienky akého koľvek druhu a každej kuchynskej úprave ja môžem. Dnes som zase experimentovala a celkom mi to chutí.

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie pečienky som umyla a odstránila blany. Údenú slaninu som nakrájala na tenké plátky. Pripravila som špáradlá na spojenie slaniny s pečienkami. Pečienky som nesolila, len posypala mletým čiernym korením. Slanina obsahuje dostatok soli.
  2. Pečienku som posypala korením, položila na plátok slaniny.
  3. Potom už iba zrolovala a spojila špáratkom. Nevadí, ak niekde trčí kúsok pečienky zo slaniny, je to zaujímavé.
  4. Na panvicu som ich uložila. Nie je treba tuk, lebo ten sa vytopí zo slaniny počas pečenia. Ešte šom ich trošku posypala červenou paprikou, aby bolo krajšie. Je potrebné ich vidličkou otáčať, aby sa opiekla slanina aj pečienka vo vnútri. Upečené som vyložila na kuchynský papier. Pokiaľ sa piekli pečienky, pripravila som si prílohu. Zemiaky som opekala.
  5. Veľmi rýchly a chutný obed, či večera s množstvom čerstvej zeleniny v podobe šalátu. Prajem vám dobrú chuť.