Kuracie pečienky naruby s tarhoňou (fotorecept)

Autor receptu: zdezda

Vraj jedenkrát v mesiaci treba jesť pečeň (játra), kvôli obsahu železa, ktorého má veľa. Ja to dodržiavam a pripravujem ju na rôzne spôsoby. Veľa z nich som i tu našla, na vareche, ale tento nie......

4
porcie
30+boptnanie minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. No a to "naruby" je, že 1 hodinu pred tepelnou úpravou, odblanené a rozpolené pečienky osolíme a okoreníme :-), jemne pomiešame, dáme naboptnať do chladničky.
  2. Pokiaľ sa pečienky boptnajú, urobíme si tarhoňu. Ja ju robím veľmi jednoducho: na zohriaty olej vysypem 1 hrnček tarhone, opražím ju do hnedkava, posolím, pridám 2 hrnčeky vody, nechám 2 minúty variť, vypnem zdroj tepla a zakryjem pokrievkou. Nechám ju "dôjsť". Po polhodine tarhoňu prehrniem a opäť zakryjem.
  3. Nakrájanú slaninku vytopím, oškvarky vyberiem( odložím na ozdobu a zobkanie), pridám cibuľu a keď je krásne zlatučká, vrhnem do nej naboptnané pečienky, ktoré zľahka, jemne poobraciam. Posypem červenou, mletou paprikou, podlejem trochou vody a 5 min. podusím.
  4. Urobím si zátrepku z vody a hladkej múky, zahustím pečienky a nechám prevariť ešte 10 min. Po odstavení dochutím majoránkou a bobkový list vyberiem :-))))
  5. Super zajedanie k tejto pochúťke je ochutená červená repa :-))))