Kuracie pásiky so zeleninkou

Autor receptu: dadush

Ked uz neviem co varit tak si mymyslam kadejake kombinacie,presne takto vznikol aj tento rcp. Najradsej pouzivam cerstvu zeleninu zo zahradky ale kedze je zima a kupovane mi moc nevonia tak som bola nutena siahnut po mrazenej.

Postup

  1. Kuracie prsia som vykostila, nakrajala na hrubsie pasiky, posolila, okorenila ciernym koremim, razscou a nechala odpocivat.
  2. Poriadne som si zmyla ryzu horucou vodou a nechala odkvapkat. Ako som cakala na ryzu kym sa trosku osusi tak som si nakrajala na drobno jednu vacsiu salotku a dva struciky cesnaku.
  3. Maso som obalila v mucno-paprikovej zmesy a na troche oleja sprudka opiekla. Opecene masko som dala do zapekacej misy.
  4. Ked som mala masko opecene tak som na vzniknutej stave osmazila polku salotky s cenakom, pridala mrazenu zeleninu (pouzila som zmes mrkvy, hrasku, kukurice), sampinony, podliala vodou a nechala zovriet. Dala som viacej vody aby som mala viac stavy. Ako sa mi zeleninka robila spravila som si ryzu. Na troske oleja som osmazila druhu polku salotky tak aby bola makka, potom som pridala samotnu ryzu, ktoru som smazila kym nezacala chytat farbu a vonat, podliala som jednym litrom teplej vody a nechala varit na miernom plameni. Netusim kolko som ju varila, ja ju vzdy slefujem.Ryza najlepsie chuti ked je odstata, takze po uvareni treba dat bokom,premiesat a nechat ju dojst pod pokrievkou.
  5. Uvarenu zeleninu som vyliala na kuracie masko a dala zapiect do rury. Ja som piekla na 200stupnoch cca 45min ale vieme ze kazda rura je ina, treba si to odsledovat.
  6. Prajem vam dobru chut. :-)