Vyprážané kuracie prsia

Kuracie nugetky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Rýchla príprava, chrumkavé mäso, príloha rôzna. Ostal mi zemiakový šalát a tak som pripravila rýchle chrumkavé nugetky.

5-6
porcií
40-45 (+ odležanie) minút
príprava
5-6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na marinádu.
  2. Mäso umyjeme, osušíme pokrájame na menšie kúsky. V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme 1PL horčice, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, roztlačený cesnak a všetko premiešame. Nakoniec pridáme múku, mletú červenú papriku dobre premiešame, aby v marináde neboli hrudky.
  3. Kúsky mäsa dáme do marinády, premiešame, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme odležať v chladničke 1-2 hodiny.
  4. Olej rozpálime a lyžicou vkladáme kúsky mäsa a na miernom plameni vysmážame z oboch strán do zlatista. Hotové podávame so zemiakovým šalátom, zemiakovým pyré alebo hranolkami. Dobrú chuť.