Vyprážané kuracie prsia
Kuracie nugetky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Rýchla príprava, chrumkavé mäso, príloha rôzna. Ostal mi zemiakový šalát a tak som pripravila rýchle chrumkavé
nugetky.
5-6 porcií |
40-45 (+ odležanie) minút príprava |
5-6 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na marinádu.
- Mäso umyjeme, osušíme pokrájame na menšie kúsky. V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme 1PL horčice, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, roztlačený cesnak a všetko premiešame. Nakoniec pridáme múku, mletú červenú papriku dobre premiešame, aby v marináde neboli hrudky.
- Kúsky mäsa dáme do marinády, premiešame, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme odležať v chladničke 1-2 hodiny.
- Olej rozpálime a lyžicou vkladáme kúsky mäsa a na miernom plameni vysmážame z oboch strán do zlatista. Hotové podávame so zemiakovým šalátom, zemiakovým pyré alebo hranolkami. Dobrú chuť.