Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom
Autor receptu: lenkac
Výborný receptík, aj keď tam nie je hovädzie mäso. Časovo a cenovo vždy u mňa zvíťazí :)
15-20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme na troške oleja. Keď je cibuľa tak ,,akurát,, pridáme cukor a karamelizujeme.
- Nakrájame si kuracie prsia, nasolíme a okoreníme.
- Mäso pridáme na skaramelizovanú cibuľu a z každej strany opečieme.
- Ďalším krokom je zelenina. Nakrájame na kocky a pridáme k mäsu a tiež trošku opražíme, až pustí chutnú šťavičku.
- Zmes zalejeme vodou. Pridáme čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list a soľ podľa potreby. Varíme, kým mäso nezmäkne.
- Keď je mäso mäkké, pridáme ocot a trošku citrónovej šťavy.
- Odstavíme zmes. Mäso vyberieme a odložíme na tanier. Celé korenia a bobkový list vyberieme a zvyšok rozmixujeme.
- Pridáme smotanu na zjemnenie. Podľa potreby ešte dochutíme (cukor, ocot, soľ...)
- Do zmesi pridáme odložené mäso a dáme na 10 min ešte prevariť.
Príloha: knedľa, varené zemiaky, brusinky ...
- Dobrú chuť :)