Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom

Autor receptu: lenkac

Výborný receptík, aj keď tam nie je hovädzie mäso. Časovo a cenovo vždy u mňa zvíťazí :)

15-20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme na troške oleja. Keď je cibuľa tak ,,akurát,, pridáme cukor a karamelizujeme.
  2. Nakrájame si kuracie prsia, nasolíme a okoreníme.
  3. Mäso pridáme na skaramelizovanú cibuľu a z každej strany opečieme.
  4. Ďalším krokom je zelenina. Nakrájame na kocky a pridáme k mäsu a tiež trošku opražíme, až pustí chutnú šťavičku.
  5. Zmes zalejeme vodou. Pridáme čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list a soľ podľa potreby. Varíme, kým mäso nezmäkne.
  6. Keď je mäso mäkké, pridáme ocot a trošku citrónovej šťavy.
  7. Odstavíme zmes. Mäso vyberieme a odložíme na tanier. Celé korenia a bobkový list vyberieme a zvyšok rozmixujeme.
  8. Pridáme smotanu na zjemnenie. Podľa potreby ešte dochutíme (cukor, ocot, soľ...)
  9. Do zmesi pridáme odložené mäso a dáme na 10 min ešte prevariť. Príloha: knedľa, varené zemiaky, brusinky ...
  10. Dobrú chuť :)